Gündem 3 bin nüfuslu Ağaçören’de şehidi 5 bin kişi uğurladı

3 bin nüfuslu Ağaçören’de şehidi 5 bin kişi uğurladı

13.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şemdinli’de çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş İsmail Yüksel Aksaray’ın Ağaçören İlçesi’nde, Şırnak’ta tüfeğin ateş alması sonucu şehit olan polis memuru Fatih Erdoğan Ankara’da, Adana’da zırhı aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan ve tüm çabalara karşın kurtarılamayan polis memuru Nihat Şener de Feke ilçesinde defnedildi.

3 bin nüfuslu  Ağaçören’de şehidi  5 bin kişi uğurladı

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Tekeli Tabur Komutanlığı’na bağlı üs bölgesine PKK’lı teröristlerle çatışırken şehit olan Uzman Çavuş İsmail Yüksel’in (23) cenazesi memleketi Aksaray’ın Ağaçören ilçesine getirildi. Üç bin nüfuslu ilçede Fatih Camii’nde düzenlenen törene yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tabutun başına gelen şehit babası Ramazan Yüksel, oğlunun fotoğrafını alıp öptü, ardından sarılarak ağladı. Kadın astsubayların desteğinde ayakta güçlükle durabilen şehit annesi Bahriye Yüksel de tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Sinir krizi geçiren şehidin kız kardeşleri ve yakını diğer kadınlara da hazır bekleyen ambulanslarda müdahale edildi. Aynı timde görev yapan silah arkadaşları da törene katılıp, şehidin anne ve babasının ellerini öptü. Anne Bahriye Yüksel de, oğlunun silah arkadaşlarını sarılıp ağladı. Namazın ardından şehit Yüksel’in cenazesi ilçe mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

Haberin Devamı

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Lojistik Şubesi’nde silah deposundaki sayım sırasında tüfeklerin birinin ateş alması sonucu karnından yaralanan polis memuru Fatih Erdoğan tüm çabalara karşın şehit oldu. Erdoğan’ın Ankara Kocatepe Camii’ndeki cenaze töreninde annesi Serap Erdoğan, babası Ramazan Erdoğan, eşi Ayşenur Erdoğan güçlükle ayakta durabildi. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın yanı sıra devlet yetkilileri ve siyasiler de katıldı. Erdoğan’ın naaşı, Karşıyaka Mezarlığı Polis Şehitliği’ne defnedildi.

3 bin nüfuslu  Ağaçören’de şehidi  5 bin kişi uğurladı

Adana’da 4 gün önce zırhlı polis aracının takla atması sonucu ağır yaralanan, tedavi gördüğü hastanede önceki gün şehit olan polis memuru 39 yaşındaki Nihat Şener’in cenazesi de Feke ilçesinde gözyaşlarıyla toprağa verildi.