Gündem 3 günlük hızlı yağ atıcı diyet listesi

3 günlük hızlı yağ atıcı diyet listesi

17.04.2018 - 15:02 | Son Güncellenme:

Gün içerisinde 3 öğün yemekle birlikte kalori oranı yüksek birçok besin tüketiyoruz. Bu yiyeceklerin kalori oranı günlük ihtiyacımız olan kalori oranından fazla olduğu zaman vücudumuz yağ tutabilir ve kilo artışı gerçekleşebilir. Bu duruma en hızlı ve en kısa sürede çözüm arıyorsanız sizinle paylaştığımız 3 günlük yağ atıcı diyeti uygulayabilirsiniz.

3 günlük hızlı yağ atıcı diyet listesi

  1. Gün

Güne 1 bardak limonlu su içerek başlayın. Su ve limon karışımının vücuda çok birçok faydası bulunmaktadır. Su toksinlerinizi vücuttan atmanızı sağlayan ve cilde ihtiyacı olan nemi veren günde 2 litre kadar tüketilmesi gereken bir ihtiyaçtır. Limonun ise yağ atıcı özelliği bulunmaktadır. Limon ve su karışımı karın ve bel bölgenizdeki fazla yağları yakmanıza yardımcı olmakla birlikte karaciğerinizi de temizlemeyi vaat eder.

Malzemeler

  • 1 bardak ılık su (250 ml)
  • Yarım limonun suyu

Yapılışı

1 bardak suyu kaynatın ve ılımaya bırakın. O sırada yarım limonun suyu sıkın. Daha sonra suyu cam bir bardağa boşaltın ve limon suyunu da ekleyerek iyice karıştırın. Bu limon su karışımını diyetin 3. gününde de sabah uyandığınızda içmeniz gerekecek.

  1. günün öğle öğününde meyve salatası tüketmelisiniz.

Malzemeler

  • 1 adet portakal
  • 1 adet greyfurt
  • 1 adet yeşil elma
  • 2 adet kivi
  • 2 dilim ananas

Yapılışı

Derin bir kabın içerisinde tüm meyveler karıştırılarak hazırlanır. İsteğinize göre yağ atıcı meyve salatanızdaki malzemeleri eksiltebilir ya da farklı meyveler de ekleyebilirsiniz. Fakat ekleyeceğiniz meyvelerin yağ yakma etkisi olmalı.

Gün içerisinde meyve tüketmeye devam edin ve aralarda acıkırsanız eğer 2 ya da 3 adet diyet bisküvi, diyet çubuklar tüketebilirsiniz.

Akşam yemeğinde haşlanmış tavuk göğsü (200 gram) ve bol limonlu, zeytinyağlı yeşil salata yiyebilirsiniz.

  1. Gün

Sabah uyandığınızda 1 bardak limonlu su, bir avuç ceviz, bolca yeşillik ve 1 dilim kepek ekmeği

Öğlen yemeğinde 2 adet haşlanmış yumurta ve 1 porsiyon haşlanmış pırasa ile birlikte bol limonlu yeşil salata

Akşam yemeğinde 1 porsiyon haşlanmış ıspanak ve bir bardak limonata (evde hazırlanmış ve doğal olmalı)

  1. Gün

Sabah uyandığınız zaman tekrardan limonlu su içilmeli ve kahvaltı öğünü olarak ilk gün hazırlanan meyve salatası tüketilmeli.

Öğlen yemeğinde 1 porsiyon kereviz yemeği ve bol limonlu yeşil salata

Akşam yemeğinde 1 porsiyon haşlanmış zeytinyağlı kabak ve yanında 2 dilim çavdar ekmeği.

Bu 3 günlük yağ atıcı diyet uygulanırken bolca su, meyve, limonlu su tüketilmelidir. Bu besinlerin yağ yakıcı özelliklerinden olabildiğince faydalanmanız gerekmektedir.