Gündem 3 şehit törenle uğurlandı

3 şehit törenle uğurlandı

27.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüksekova’da cadde ortasında uğradıkları silahlı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle ile jandarma erler Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz, Hakkâri Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi

3 şehit törenle uğurlandı



Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde önceki gün cadde ortasında uğradıkları silahlı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle, Jandarma Er Ramazan Köse ve Jandarma Er Yunus Yılmaz, Hakkari ve Van’da düzenlenen törenlerle memleketlerine uğurlandı.
Yüksekova’nın Harunan Karakolu’ndan elektrik malzemesi almak için ilçe merkezine gelen Ramazan Gülle, Ramazan Köse ve Yunus Yılmaz, Cengiz Topel Caddesi’ndeki bir iş merkezinin önünde maskeli teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıda erler Köse ve Yılmaz olay yerinde, uzman çavuş Gülle ise, kaldırıldığı Yüksekova Devlet Hastanesi’nde şehit oldu. Şehitler için ilk tören Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlendi. Okunan duaların ardından ay-yıldızlı bayraklara sarılan tabutlar omuzlarda taşınarak Van’a gönderilmek üzere helikoptere alındı.

İsmet Yılmaz da katıldı
Tabutları taşıyan helikopter, Van’daki Ferit Melen Havaalanı yanındaki Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’na bağlı Filo Komutanlığı’na indi. Burada yapılan törene Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı Korgeneral Harun Ocaklı, Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, kurum amirleri ve şehitlerin yakınları katıldı.

13 yıllık uzman çavuş
Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle’nin memleketi Konya’ya da şehit ateşi düştü. 2 çocuk babası Gülle’nin 5 yıllık şark görevini tamamlamasına 7 ayı kaldığı öğrenildi. Şehit Jandarma Er Ramazan Köse’nin ailesinin oturduğu Artvin’in Borçka ilçesinde tüm evler ve elektrik direkleri Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit erin saldırıya uğramadan iki saat önce annesiyle konuştu öğrenildi.
Şehitlerden Ramazan Köse ve Ramazan Gülle’nin cenazeleri bugün memleketlerinde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

Yayın yasağı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde dün Cengiz Topel Caddesi üzerinde yapılan silahlı saldırı sonucu 3 askerin şehit edilmesi olayıyla ilgili Yüksekova Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla yayın yasağı getirildi.
İHA

Yazarlar