Populer Bilim 35 Milyonluk Karadelik

35 Milyonluk Karadelik

20.12.2013 - 03:38 | Son Güncellenme:

Uzayın efsane konularından biri olan “Karadelik”, Astrofizikçiler tarafından 14 Milyon dolar karşılığında ıspata hazırlanıyor! Var olduğuna inanılan karadelik, tüm ayrıntılarıyla haberimizde!

35 Milyonluk Karadelik

Bilim ve teknoloji denince ilk akla gelen konular arasında kuşkusuz “uzay” bilimi de yer alıyor. Uzay teknolojisinin günden güne gelişimi hızla sürerken, kısa bir süre önce imkansız gözüyle bakılan ve negatif yorumlanan varsayımlar, bugün yüksek bütçeli de olsa ıspatlanmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Samanyolu Galaksisi’nin tam ortasında konumlanan ve güneşten yaklaşık 4 kat daha büyük bir kütleye sahip olduğu öne sürülen karadelik, bilim dünyasının yeni keşif konusu oldu. Hakkında söylenen tüm iddiaları gerçeğe kavuşturacaklarına inanan Astrofizikçiler, büyük bir bedel ödemeye hazırlanıyor.

14 Milyon Euro yani yaklaşık 35 Milyon TL’lik bir yatırıma ihtiyaç duyan Karadelik projesi, BlackHole Cam tarafından üretilen profesyonel bir teleskop ve yüksek kapasiteli bir bilgisayar ile yürütülecek. Karadeliğin hareketlerine, basıncına ve kütlesine bakılarak etkisinin ölçülebileceği biliniyor.