Siyaset 4. yargı paketi geliyor

4. yargı paketi geliyor

23.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 4. yargı paketi ile ilgili hazırlıklarda sona gelindiğini, yeni pakette Türkiye aleyhindeki 2 bin 400’e yakın AİHM kararında işaret edilen insan hakkı ihlallerinin giderilmesine yönelik adım atılacağını ifade etti

4. yargı paketi geliyor

Ergin, pakette, kadınların evlenmeden önceki soyadlarını, sonuna eşlerinin soyadı eklenmeksizin kullanmasına olanak tanınacağını, tutukluluk kararlarına karşı etkili itiraz yolu getirileceğini söyledi. AİHM kararlarının askeri yargı için yeniden yargılama nedeni sayılacağını belirten Ergin, asker intiharları ve mayın gibi nedenlerle ölümler konusunda da adımlar atılacağını vurguladı. Ergin, özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin daraltılacağı sinyali de verdi.
NTV’ye konuşan Ergin, hazırlanan yeni yargı paketi için, “AİHM’nin Türkiye aleyhine verdiği 2400’e yakın ihlal kararında ne varsa, bu pakette önemli ölçüde bunlar olacak” dedi. Ergin, ifade özgürlüğü ihlalleri hakkında 2 bin 400 AİHM kararı olduğunu belirterek, “İhlal kararı olan her konuya ilişkin çalışmamız var” diye konuştu.

Yazarlar