Ekonomi 43 bin kişi internetle tanıştı

43 bin kişi internetle tanıştı

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk Telekom, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen ‘İnternetle Hayat Kolay Projesi’, bölgesel ve ekonomik eşitsizlikleri ortadan kaldırarak, herkes için bilgiye erişim imkanı sunmayı ve internet okuryazarlığı eğitimleriyle herkesi dijital dünya ile tanıştırmayı amaçlıyor.

43 bin kişi  internetle tanıştı

Projenin hedef grubu ise başta kadınlar olmak üzere 81 ilde internet hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmayan veya internetin sunduğu imkanları yeteri kadar tanımamış olan 25 yaş üstü yetişkinlerden oluşuyor. Proje kapsamında, Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen eğitimlerle 351 gönüllü eğitmen tarafından 43 bin kişinin internetle tanışması sağlandı.

Haberin Devamı

Projeye gönüllü olarak katılan Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Enes Aktaş, internet eğitimini Aydın’ın Koçarlı ilçesine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Zeytinköy Mahallesi’ne taşıdı.

ahallesindeki kıraathaneyi “İnternetle Hayat Kolay Projesi” için düzenleyerek eğitim yuvasına dönüştüren Aktaş, 85 yaşındaki Mehmet dededen 49 yaşındaki Aynur teyzeye kadar herkesin internetle tanışmalarını sağladı.

Fiyatlara takip

Mahalle sakinlerinden 34 yaşındaki Metin Yıldırım, internetle tanışmasının hayatını kolaylaştırdığını belirterek, “İnternetle tanışmadan önce hastaneden randevu alamıyordum, şimdi randevu alabiliyorum, bunun yanında elektrik su faturalarımı ödüyorum. Yağ fiyatlarını takip edebiliyorum” diye konuştu.

Yazarlar