Gündem 45 kilo eroini götürüp hap getireceklerdi!

45 kilo eroini götürüp hap getireceklerdi!

21.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hollanda’ya götürecekleri 45 kilo eroini satıp o parayla 90 kilo uyuşturucu hap alarak İstanbul’da okul önleri ve çevresinde satmayı planlayan şebeke polise yakalandı.

45 kilo eroini götürüp hap getireceklerdi


İstanbul Narkotik polisi yaptığı çalışmalarda uluslararası bir uyuşturucu çetesini belirledi. Hollanda vatandaşı olan A.Ç. adlı bir kişi Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye girişinden itibaren adım adım izlendi. Aynı zamanda 45 kilo eroini İran’dan İstanbul’a getiren 3 kişi de teknik ve fiziki takibe alındı.
Zanlıların eroini Edirne’ye dikkat çekmemesi için lüks bir otomobile ile götürüp bir TIR’ın gizli bölmelerine yüklemek için harekete geçmesi polisi de harekete geçirdi. Eroinin sahibi olduğu ileri sürülen Y.Z.A., akrabası olan M.Ö.A. ve V.Y. isimli zanlılar lüks araç ile hareket halindeyken takip edilmeye başlandı.
Gözaltına alındılar
Küçükçekmece’de aracın önünü kesen polis 3 zanlıyı gözaltına alırken araçta bulunan 45 kilo eroine el koydu. Edirne’de uyuşturucunun getirilmesini bekleyen A.Ç. de eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.
İddiaya göre yakalanan zanlılar eroini Edirne’de bir TIR’ın gizli bölmelerine saklayarak Hollanda’ya götürecekti.
Hedef okul önleri
Burada satılacak eroinden elde edilen para ile 90 kilo Ecstasy hap alıp İstanbul’a getireceklerdi. Zanlıların bu uyuşturucu hapları da yaklaşan eğitim öğretim yılında okul önlerinde ve çevresinde piyasaya sürmeyi planlıyorlardı. 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.