Ekonomi ‘5. Levent’ beraberinde 1.5 milyar TL ciro getirdi

‘5. Levent’ beraberinde 1.5 milyar TL ciro getirdi

13.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliği ile TEM Alibeyköy kavşağında hayata geçirilen 5. Levent projesinin yüzde 82’si satıldı.

‘5. Levent’ beraberinde  1.5 milyar TL ciro getirdi

Projenin son durumunu anlatmak için bir basın toplantısı düzenleyen Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 2.2 milyar lira satış değerine sahip projede sona geldiklerini belirterek, “Yaklaşık 500 dönüm arazide kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirdiğimiz projede 2 bin 100 konut satışa sunmuştuk, yüzde 82’si satıldı. 1 milyar 560 milyon lira ciro elde ettik. 2.5 yıl önce metrekaresi 5 bin liradan satışa çıktı, bugün 7 bin 400 liraya ulaştı” dedi. Projede 400 konutu bölgede eskiden bulunan gecekondu sahiplerine verdiklerini hatırlatan Torun, 600 konutu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edeceklerini ifade etti.

110 dönüm peyzaj

Projede yaşamın ise mart ayında başlayacağını anlatan Torun, “Projede, üniversite, okul, cami, 50 dönüm koruluk alan ile 5. Levent Çarşı yer alıyor. Pek çok ulaşım güzergahının geçiş noktası olan bölgede donatı alanlarını da en iyi şekilde planladık. 5. Levent 110 bin metrekarelik peyzaj alanına sahip. Projede lavanta bahçesinden mevsimlik çiçeklerin yetiştirildiği seraya, yasemin arkatlı yollardan endemik bitkilerin yer alacağı piknik alanına özel bir peyzaj kurgusu yapıldı. 5. Levent’in peyzajında 55 farklı türde 1974 ağaç, 72 farklı türde 116 binin üzerinde bitki kullanıldı. Proje içinde yer alan doğal tarım bahçesinde 36 farklı türde meyve ve sebze çeşidi yer alıyor” diye konuştu.

Toplantıda yeni projeleriyle ilgili de bilgi veren Torun, İstanbul Mahmutbey yolu üzerindeki Mall of İstanbul projesinin devamı niteliğinde otel ve rezidans projesine başladıklarını belirtirken, Beykoz’daki Paşabahçe arsasında ise otel ve 6 yalı inşa edeceklerini kaydetti. Ruhsat alarak çalışmalara başladıklarını belirten Torun, projeye özel 3 bin 500 metrekarelik bir iskelenin de yer alacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘Artık %30 kâr yok’

Aziz Torun, gayrimenkul sektöründe ciddi bir rekabet olduğunu anlatırken, kârlılıkların ise düştüğüne dikkat çekti. Torun, “Yüzde 25-30 kârlılık artık yok. Başkasının arsasında proje yaparsan işiniz daha da zor. Kağıt üzerinde yazan kâr, kâr değildir, önemli olan cebe giren. Kanaatkar olmalıyız. Karlılık oranlarında şu anda en iyi oran yüzde 10-15” diye konuştu.
İstanbul konut pazarını da değerlendiren Torun, bölgesel şişkinlikler olduğunu kaydetti. Torun, “Arz-talep dengesizliği var... Finansman olarak ise yeni modellere geçilmeli. Satıp kazandığımız parayla iş yapma dönemi sürekli devam edemez. Gayrimenkul sektörü bir dönem cazip görünürdü. Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür hesabı. Ama şimdi o dönemde değiliz. Umduğunu bulamayanlar çekiliyor. Fiyatlar düşük, almak isteyen için önemli bir fırsat oluşturuyor” dedi.