Ege 50 yıllık sorun 50 milyona Cözülüyor

50 yıllık sorun 50 milyona Cözülüyor

16.03.2017 - 04:10 | Son Güncellenme:

Yağışlarda sel tehlikesi yaşanan Gültepe’de incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Başkanı Kocaoğlu, İZSU’nun 50 milyon liralık yatırımla, yağmur suyu sorununa çözüm getireceklerini vurguladı

50 yıllık sorun 50 milyona Cözülüyor

İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, plansız gelişme nedeniyle dere yataklarının yola dönüştüğü ve düşük kotta olduğu için yağışlarda sel tehlikesi yaşanan Gültepe bölgesindeki İZSU çalışmalarını inceledi. Yaklaşık 50 milyon liraya mal olacak projenin Ağustos ayında tamamlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü’nün Gültepe bölgesindeki Çınartepe, Atamer, Anadolu Trakya, Murat, Çamkule, Saygı, Ulubatlı, Yavuz Selim, Boğaziçi, Mersinli, Halkapınar ve Umurbey mahallelerini kapsayan 400 hektarlık bölgede yaşanan yağmur suyu sorununu çözmek için sürdürdüğü çalışmaları inceledi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, İZSU ve belediye bürokratlarıyla, Çankaya Caddesi’ndeki imalat çalışmalarını izleyen Başkan Kocaoğlu’na muhtarlar eşlik etti. Kocaoğlu, imalat çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlandığını, Ağustos ayında tamamen biteceğini sözlerine ekledi. l İZMİR DHA

Haberin Devamı

Dönüşümde önemli adım

Gültepe bölgesinde yağışlarda sel tehdidi olduğunu söyleyen Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yağışın şiddeti arttığında hepimizin uykusu kaçıyordu” dedi.

Uzundere’de vatandaşlarla uzlaşarak kentsel dönüşümü başlattıklarını belirten Kocaoğlu, “Örnekköy’de de bu yıl başlıyoruz. 6 bölgede kentsel dönüşüm çalışmamız var. Kentin ekonomisi kalkındığı müddetçe, Gültepe gibi semtlerimiz oturulabilecek, en iyi yerler olacak” diye konuştu.