Gündem 522 bin lirayı alırken yakalandı

522 bin lirayı alırken yakalandı

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Şişli’de oturan bir vatandaş, polisi arayıp, yaşlı bir kadının sokakta endişeli tavırlarla telefonla konuştuğunu, elinde poşet olduğunu, telefon dolandırıcılarından şüphelendiğini söyledi.

522 bin  lirayı alırken yakalandı

Söz konusu sokağa giden polisler, yaşlı kadını izlemeye başladı. Bir süre sonra bir genç gelip yaşlı kadının elindeki poşeti aldı.

Haberin Devamı

Sabıkalı dolandırıcı

Genci yakalayan ekipler, poşetin para dolu olduğunu gördü. Poşetteki parayı almaya çalışan kişinin Şükrü Yıldız (27) adlı sabıkalı dolandırıcı olduğu tespit edildi. Polis, 522 bin 700 lira olduğunu kayda geçirdiği poşetteki parayı A.B. adlı 80 yaşındaki yaşlı kadına teslim etti. Mahkemeye sevk edilen dolandırıcı tutuklandı. Yaşlı kadın ifadesinde şunları anlattı: “Birkaç gün önce beni telefonla arayan kişi, polis olduğunu söyledi. Hesabımdaki parayla terör örgütüne yardım ettiğimi, operasyon yapacaklarını, paralarımı çekip kendisine vermem gerektiğini söyledi. Bankadan parayı çektim. Beni aradı, parayla birlikte sokağa çıkmamı isteyince çıktım. Beni sürekli cep telefonuyla konuşarak yönlendiriyordu. Daha sonra yanıma geldi, ben de parayı verdim.”

Haberin Devamı