Gündem 8 ilde aralarında öğretmen ve doktorların da bulunduğu 72 kişi tutuklandı

8 ilde aralarında öğretmen ve doktorların da bulunduğu 72 kişi tutuklandı

26.10.2016 - 10:36 | Son Güncellenme:

İstanbul, Şanlıurfa,Kayseri, Malatya, Balıkesir,Karaman,Sakarya ve Rize’de FETÖ soruşturması kapsamında adliyeye sevk edilen aralarında öğretmen ve doktorların da bulunduğu 165 kişiden 72’i tutuklandı.

8 ilde aralarında öğretmen ve doktorların da bulunduğu 72 kişi tutuklandı

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı her geçen gün artıyor. İstanbul, Şanlıurfa,Kayseri, Malatya,Balıkesir, Karaman, Sakarya ve Rize’de büyük bölümü Byblock kullandığı tespit edilen aralarında öğretmen ve doktorların da bulunduğu 165 kişiden 72’ü tutuklandı.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gözaltına alınan ve aralarında hakim, başsavcı, öğretim görevlilerinin de bulunduğu 25 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 18 öğretim görevlisi ile bir komiser yardımcısı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 3 hakim, başsavcı ve 2 öğretim görevlisinden oluşan 6 kişi ise tutuklandı.

KAYSERİ’DE AKTİF EĞİTİM SEN ÜYESİ 16 KİŞİ TUTUKLANDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde, dün adliyeye gönderilen, OHAL kapsamında kapatılan Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri şubesinin 22 yöneticisi ile FETÖ üyesi oldukları ve örgütün kriptolu iletişim programı ByLock kullandıkları öne sürülen 31 şüpheli, savcılık sorgularının ardından mahkemeye sevk edildi. 11'i sendika yöneticisi 16 şüpheli tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

RİZE’DE 2 KİŞİ TUTUKLANDI

Rize'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda gözaltına alınan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı. Pazar Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, aralarında iş adamlarının da bulunduğu 8 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5'i savcılıktaki sorgularının ardından salıverildi, mahkemeye çıkarılan R.A.Ö. ve A.R.Ö. tutuklandı, S.N. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

16 DOKTORA TUTUKLAMA

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Malatya merkezli Ankara, Antalya, Isparta ve Denizli'de gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan doktor ve sağlıkçılardan oluşan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 20 şüpheliden 16'ı doktor tutuklanırken 4'ü ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Tutuklanan 16 doktor daha sonra Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

SAKARYA’DA 9 KİŞİ TUTUKLANDI

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, adliyeye sevk edilen 19 şüpheliden, 10'u cezaevine gönderildi. Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 19 şüphelinin savcılık sorgusu tamamlandı.Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüphelilerden mühendis İlhan Özkan, emekli zabıta komiseri Ali Yılmaz, öğrenci İdris Erdoğdu, sivil Birsen Erdoğdu, Adem Erdoğdu, Yüksel Ersoy, esnaf Hüsamettin Yılmaz, memur Ahmet Güve, işçi Muhammet Kaçmaz ve Nurettin Aktaş, tutuklandı. Memur Ş.U, sivil S.E, M.T, G.E, A.Y, B.Y, B.Ç ile esnaf Y.K.İ. ve İ.Ç. ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla serbest bırakıldı. Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında örgütün kriptolu yazışma programı "ByLock"u kullandıkları ve örgütsel faaliyetlerde bulundukları tespit edilen 19 kişi gözaltına alınmış, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ele geçirilmişti.

Haberin Devamı

13 ÖĞRETMEN TUTUKLANDI

Eskişehir'de FTEÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 24 öğretmenden 13'ü tutuklandı, 11 öğretmen ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ÇAĞLAYAN ABLASI DA TUTUKLANID

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün adliyede çalışan kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerinden sorumlu olduğu tespit edilen “Rana” kod adlı FETÖ ablası Zeynep K. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayında görevli kadın zabıt katipleri, mübaşir ve müdürlerden sorumlu olduğu belirlenen "Rana" kod adlı şüpheli Zeynep K.'nın gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda, örgütte "üst düzey abla" olduğu iddia edilen şüpheli Zeynep K., Esenyurt'ta ablasına ait bir evde polisin kapıyı çaldığı sırada arka pencereden kaçmak isterken yakalanmıştı.

İSTİHBARATA KARŞI KOYMA EĞİTİMİ ALMIŞ

Örgüt içi kullanılan gizli haberleşme programı Bylock'u yoğun şekilde kullandığı, ayrıca kendi altındaki gruplara da bu programı kurdurduğu ve bütün örgüt içi iletişimini Bylocok üzerinden sağladığı tespit edilen şüpheli Zeynep K.'nın, kendisine bağlı olduğu belirlenen 5 ev ablası ile her ev ablasının sorumlu olduğu ikişer evin bulunduğu ve yine her evde de 5-6 zabıt katibi barındırıldığı öne sürülmüştü.İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Zeynep K. Adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunda iddiaları reddeden Zeynep K. Soruşturmayı yürüten İstanbul Başsavcı Vekili Zafer Koç tarafından 'silahlı terör örgütü yöneticiliği'suçlamasıyla tutuklamaya sevk edildi.Nöbetçi Hakimlikte de tüm iddiaları reddeden Zeynep K. Hakim Fevzi Keleş tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

3 KADINDAN BİRİ TUTUKLANDI

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 1 kişi tutuklandı. Alınan bilgiye göre, 19 Ekim'de, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerin tamamlanmasının ardından, adliyeye sevk edildi. Yaklaşık 12 saatlik adli sürecin ardından 1 kişi tutuklandı, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARAMAN'DA 7 KİŞİ TUTUKLANDI

Karaman'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 7'si tutuklandı. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün üniversitelerdeki yapılanmasına yönelik başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında üniversite öğrencileri ve öğretim üyelerinin de bulunduğu 12 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan 7'si tutuklandı, 5'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 10 şüphelinin, polisteki işlemleri sürüyor. Karaman merkezli 20 ilde 20 Ekim'de düzenlenen operasyonda, haklarında gözaltı kararı bulunan, aralarında öğretim üyeleri ve öğrencilerin de olduğu 45 şüpheliden 22'si yakalanmıştı.