Ege 61 ülkeden 268 öğrencinin tercihi, Yaşar Üniversitesi

61 ülkeden 268 öğrencinin tercihi, Yaşar Üniversitesi

20.09.2017 - 04:35 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi’nde, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde, Amerika’dan Asya’ya, Afrika’dan Avrupa’ya dünyanın 61 ülkesinden toplam 268 öğrenci eğitim görüyor

61 ülkeden 268 öğrencinin tercihi, Yaşar Üniversitesi

Dünyanın çeşitli ülkelerinden yükseköğrenim için Yaşar Üniversitesi’ni tercih ederek İzmir’e gelen yabancı öğrenciler, adeta birer İzmirli oldu. Kimi ABD’de bulunan 5 bin 700’den fazla üniversiteyi geride bırakarak, kimi de arkadaş tavsiyesiyle eğitim almak için İzmir’i seçen öğrenciler, kısa sürede kentle kaynaşarak adeta bizden biri haline geliyor. 2005 yılında yükseköğretim kurumlarının birbirleriyle işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik öğrenci değişim programı Erasmus’a dahil olan Yaşar Üniversitesi, bugüne kadar bine yakın Erasmus öğrencisine de ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

500’den fazla işbirliği

Erasmus öğrenci değişim programı dışında, Global Değişim ve ISEP programları ile de dünyanın değişik ülkelerinde 300’den fazla üniversiteyle de anlaşması bulunan Yaşar Üniversitesi’nin toplamda, 500’den fazla üniversiteyle işbirliği mevcut. İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başlayan ABD’li Heidi Peck, “Ülkemde İngiliz Edebiyatı üzerine eğitim aldım. Ancak iş olanakları kısıtlı olduğu için başka bir ülkede eğitim vermeyi tercih ettim. Asya ülkeleri arasında beni cezbeden tek ülke ise Türkiye oldu. İzmir’de olmaktan mutluyum. Burada kendimi güvende ve huzurlu hissediyorum. Akademik eğitimimi tamamladıktan sonra Türkiyede çalışmayı planlıyorum” diye konuştu.

Yazarlar