Dünya 8.1’lik depremde 35 kişi hayatını kaybetti

8.1’lik depremde 35 kişi hayatını kaybetti

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Meksika’nın güneyindeki Theantepec Körfezi açıklarında meydana gelen 8.1 büyüklüğündeki depremde 35 kişi hayatını kaybetti.

8.1’lik depremde 35 kişi hayatını kaybetti

Sarsıntının büyüklüğünün 8.2 olduğunu söyleyen Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, son yüzyılda Meksika tarihindeki en güçlü depremi yaşadıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

62 artçı sarsıntı

Pasifik Okyanusu’ndaki sarsıntı, 1050 kilometre uzaklıktaki başkent Mexico City’de büyük paniğe yol açtı. Bir dakikadan fazla sallanan çok sayıda binanın hasar gördüğü kentte, insanların koşarak dışarı çıktığı belirtildi. Kentteki uluslararası havalimanı da büyük hasar aldı. Ülkenin güneyindeki Chiapas, Tabasco ve Oaxaca eyaletlerinde 34 insan yaşamını yitirirken, Guatemala’da da 1 kişi öldü. Depremin ardından 5.7, ve 5.4 büyüklüğünde yaklaşık 62 artçı sarsıntı kaydedildi. 19 Eylül 1985’te Meksico City’de meydana gelen 8.1 büyüklüğündeki depremde en az 6 bin kişi ölmüştü.

Tsunami uyarısı yapıldı Depremin ardından, Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Meksika, Honduras, Ekvador, Guatemala, Nikaragua ve Panama için dalgaların 3 metreyi bulacağı tsunami uyarısı yaptı. Chiapas eyaletine bağlı kıyı kenti Puerto Madero’da ise vatandaşların tsunami nedeniyle tahliye edildiği bildirildi.