Gündem 80 liralık ihmal yaşamını çaldı!

80 liralık ihmal yaşamını çaldı!

13.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de lise öğrenci, Balçova’da apartman görevlisi Halil Çoşgun ve eşi Şafer’in tek çocuğu Hüseyin Çoşgun eğitim masraflarını karşılayabilmek için geçen yaz Çeşme’deki Ilıca Aqua Toy City’de komi olarak çalışmaya başladı.

80 liralık ihmal  yaşamını çaldı

Hüseyin Çoşgun, 15 Temmuz 2016 tarihinde otelde elektrik akımına kapılarak öldü. Hazırlanan bilirkişi raporunda uygunsuz bağlantı yapılarak uzatılan bir kabloda meydana gelen elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapılan Hüseyin’in kalbi durduğu belirtildi. Hüseyin’in acılı ailesi olayın sorumlularından şikayetçi oldu.

8 aydır dava açılmadı

Gözü yaşlı annesi Şafer Çoşgun ve babası Halil Çoşgun, olayın üzerinden 8 ay geçmesine rağmen henüz dava açılamadığını, sorumluların 1 gün bile nezarette alınmadığını öne sürerek yetkililerden yardım istedi. Hüseyin’in okul kapanınca çalışmak istediği için otelde işe başladığını belirten anne Şafer Çoşgun, “Sağlık meslek lisesinde okuyordu. Ambulansta çalışacaktı. ‘Anne hastalara ilk müdahaleyi ben yapacağım’ diyordu. Yavrum kara toprakta yatıyor sorumluların hapse girmesini istiyorum” diye konuştu.

Ailenin avukatı Ülkü Doğan, “80 lira maliyeti olan kaçak akım rölesinin bulunmaması ya da çalışmaması nedeniyle, ailenin tek çocuğu 16 yaşındaki Hüseyin hayatını kaybetti” dedi.

Yazarlar