Gündem Bir itiraf, 112 isim, 24 gözaltı daha

Bir itiraf, 112 isim, 24 gözaltı daha

04.10.2017 - 09:57 | Son Güncellenme:

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar savcılarınca yasadışı terör örgütü DHKP-C ye yönelik olarak sürdürülen çalışmalar kapsamında 9 ilde düzenlenen operasyonlarla 24 örgüt şüphelisi daha yakalanarak gözaltına alındı.

Bir itiraf, 112 isim, 24 gözaltı daha

Gözaltına alınan isimlerin geçtiğimiz ay yakalanan bir örgüt elemanının itirafları doğrultusunda kimlikleri tespit edilen 112 isim arasında yer alan şahıslar olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

İstanbul ve Ankara’nın da aralarında bulunduğu İzmir, Manisa, Bolu Kars, Kocaeli, Tekirdağ ve Hatay illerinde düzenlenen operasyonlar dün gece sabaha karşı gerçekleştirilirken gözaltına alınan 24 örgüt şüphelisi vatan caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’ye getirilerek sorguya alındı.

Türkiye genelinde 9 il de, İstanbul’da ise aralarında Bağcılar, Başakşehir, Bayrampaşa, Beşiktaş, Beykoz, Esenler, Esenyurt, Eyüp, Fatih, Güngören, Kağıthane, Kadıköy, Kartal, Maltepe ve Sarıyer’inde bulunduğu 15 ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda 42 adrese giren ekiplerin gözaltı listesinde bulunan 9 şahısı arama çalışmaları ise devam ediyor.

Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, geçtiğimiz hafta düzenlenen iki ayrı operasyonda da aynı listede bulundukları belirlenen 20’nin üzerinde örgüt şüphelisi gözaltına alınmıştı.

Haberin Devamı

Yazarlar