Kütahya Köylerden Sepetli Motosikletle Buğday Toplamaktan, Un Fabrikası Sahipliğine

Köylerden Sepetli Motosikletle Buğday Toplamaktan, Un Fabrikası Sahipliğine

29.08.2017 - 10:40 | Son Güncellenme:

.

Köylerden Sepetli Motosikletle Buğday Toplamaktan, Un Fabrikası Sahipliğine

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde yaşayan Resul Akbulut, köylerden sepetli motosikletle buğday toplayarak başladığı işinde şimdi fabrika sahibi oldu.
63 yaşındaki Resul Akbulut ömrünün hububat alım satım işiyle geçtiğini ve yaklaşık 50 yıldır bu işle uğraştığını söyledi.
Dumlupınar ve köylerinde 14 yaşından 27 yaşına kadar sepetli motosikletle buğday ve arpa toplayıp, karşılığında un yada para vererek bu işe başladığını söyleyen Resul Akbulut, ’’Zamanla tüm çevre köyler bana alıştı. O zamanlar kilogram yoktu. Buraların tabiriyle ’Ayar’ (16 kg) yada ’Kile’ (26 kg) kullanırdık tartı olarak. 1982 yılında Altıntaş ilçesine göçmeye karar verdim. Ailemle birlikte Altıntaş ilçesine yerleştikten sonra eski bir kamyonet aldım. Dumlupınar ve Altıntaş’ın köylerine kamyonetimle gidip un ve para karşılığı buğday, arpa almaya devam ettim" dedi.

"Hiç bir zaman hak yemedim, yedirmedim"

Fabrikasında 10 işçisiyle birlikte çalıştığını dile getiren Resul Akbulut, "Yaptığım iş çok hassas bir işti. Her zaman aldığım buğdayın karşılığı un verirken fazla verdim. Param olmadığı dönemlerde buğday aldım ama hemen ertesi hafta gittiğimde parasını ödedim. Ticaretin zor olduğu dönemlerdi ozamanlar. Hiç kimsenin hakkını yemedim, kendi hakkımı kimseye yedirmedim. Yetiştirdiğim 3 evladımı hububat alım satımı yaparak büyüttüm. Çok şükür biri öğretmen oldu, biri iş adamı oldu kendi şirketini kurdu. 3’ünüde evlendirip yuvalarını yaptım. Yıllar sonra çevre yöre halkı bana alışınca değirmen açmaya karar verdim. Altıntaş ilçesine un fabrikası açtım. Son teknoloji cihazlarla oğullarımın yardımıyla yaptık. Şuan vatandaşlar kendileri geliyor buğdaylarını döküyorlar. Sonra düğmeye basıp alttan çıkan unu alıp gidiyorlar. Ben elimi sürmesemde oluyor ama yapamıyorum. Çalışmak benliğime işlemiş. Bismillah deyip her sabah elime küreğimi alıp değirmenimde 10 işçimle beraber halen çalışıyorum" diye konuştu.

"Hububatla başlayan yaşantım hububatla devam ediyor"

Değirmeni açtıktan sonra ekmek fırını da açmaya karar verdiğini söyleyen Akbulut, ’’Köy ekmeği satmak amacıyla açtığım fırın çok iyi çalışıyor. Rabbime şükürler olsun bölgemizin buğdayından yapılan ekmek doyumsuz lezzette. Bayramlarda günde 5 bin ekmek sattığımız oldu. Hububatla başlayan yaşantım hububatla devam ediyor’’ ifadelerini kullandı. (YD - EFE)