Ekonomi Turizmci 3 büyüğü dağa bekliyor

Turizmci 3 büyüğü dağa bekliyor

01.08.2009 - 00:23 | Son Güncellenme:

Pek çok futbol takımı lige dağlardaki otellerde kamp yaparak hazırlandı. Bu sayede yazın da otellerin açık kaldığını belirten turizmciler, “3 büyükleri de bekliyoruz” diyor

Turizmci 3 büyüğü dağa bekliyor

Turkcell Süper Lig’in başlamasına az bir zaman kala futbol takımları yeni sezona kamp yaparak hazırlanmak için havaların daha serin olduğu dağları tercih ediyor.Takımların kamp yapmasına elverişli tesisi bulunan dağlarda kurulan oteller yaz aylarında kapılarına kilit vurmadı. Türkiye’deki dağları tercih eden futbol takımları arasında Türk takımları dışında İran, Kazakistan, Fransa, Rus ekipleri de var.
Futbol takımları dağ otellerinde ortalama 15 gün kamp yapıyor. Kamp süresini bazı takımlar 10 günle sınırlı tutarken, bazıları 3 haftaya yayıyor. Sezon öncesi hazırlık kampı için bir takım ortalama 30 bin TL ödeme yapıyor. Yaz sezonu boyunca futbol takımları Kocaeli Kartepe, Bolu Kartalkaya, Isparta Davras dağlarında bulunan tesislerde yeni sezona hazırlanabilirken, yaklaşık 20 otelle en çok konaklama olanağına sahip Uludağ’da ise futbolcuların idman yapacağı tesis olmadığından kamp yapılamıyor.

2.5 milyon TL bıraktılar
Yetkililer, yazın futbol takımlarının dağ otellerine yaklaşık 2.5 milyon TL bıraktıklarını söyledi. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray’ın yurtdışı kamp yerine Türkiye’yi tercih etmeleri gerektiğini belirten yetkililer şu görüşleri dile getirdi:
“Bu üç büyük takım Türkiye’de kamp yaparlarsa Türkiye’deki tesisler yılda çarpan etkisiyle 5 milyon TL gelir elde eder. Yurtdışı pazarlarda, kendi yıldız takımlarımızın, kendi dağlarımızı tercih etmesi durumunda çok daha iyi reklam yapılmış olur. Real Madrid ve Barcelona gibi takımların gelmesinin yolu açılır.”

Haberin Devamı

Turizmci 3 büyüğü dağa bekliyor

İranlı ve Azeri geldi, Avrupa takımları yolda
Takımların serin ve temiz havasından dolayı dağları tercih ettiğini kaydeden The Green Park Hotels & Resorts Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, futbol takımlarının ihtiyacını karşılayacak bir saha için 500 bin dolarlık yatırım gerektiğini söyledi.
Kartepe’de yerli ve yabancı 20 takım sezon öncesi hazırlık kampı yapıyor. Ağustos ayının ilk haftasından sonra bölgeye gelecek takımlarla birlikte bu sayının 30’u geçmesi hedefleniyor. Üstündağ şöyle konuştu:
“Fransa karma Türk takımı, Azerbaycan 1. Lig takımlarından FK Kebele, FK Muğan ve Neftchi Bakü ile İran 1. Lig takımı FC Esteghlal, kamp yeri olarak Kartepe’yi tercih etti. Almanya’da bazı takımlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye’den Sivasspor, Bursaspor, Kayseri Erciyesspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor bizde kamp yapıyor. Önümüzdeki yıl Almanya dahil, Avrupa’dan en az 6-7 takımın Kartepe’ye gelmesini sağlayacağız.”
Bolu Kartalkaya’daki Dorukkaya Green Park Oteli’nde futbol kampı yapıldığını söyleyen yetkililer 44 odalı otellerinde 3 futbol sahası bulunduğunu ve 15 Ağustos’a kadar otellerinin dolu olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
“İzmir Bucaspor, Azerbaycan takımları, Eskişehirspor yaz başından beri otelimizde kamp yapan takımlar arasında. Sezon sonuna kadar yaklaşık 12 takım otelimizde konaklayacak.”  

Haberin Devamı

Sirene Davras eylüle kadar dolu
Isparta Davras’ta bulunan Sirene Davras Mountain Resort Satış Pazarlama Müdürü Gözde Aksoy Çağlar, futbol takımlarının rezervasyonları nedeniyle eylül ayına kadar tüm odalarının dolu olduğunu belirtti. Çağlar, “Otelimizin kapasitesi doldu. Dışarıdan bir rezervasyon bile alamıyoruz. İran birinci lig, Türkiye ikinci lig ve Azerbaycan birinci lig takımları eylül ayına kadar otelimizde kamp yapacaklar” dedi. Otelin kamp sezonu sonuna kadar yaklaşık olarak 17 takımı ağırlayacağını kaydeden Çağlar, futbol takımları sayesinde yazın da oteli kapamadıklarını kaydetti.

Bursa Kartepe’de
Geçen yıldan beri Kartepe’de kamp yapan Bursaspor, Bursa medyası tarafından çok eleştirilmişti. Bursaspor yönetimi ise Bursa’da Uludağ’ın olmasına karşın tesis yetersizliği nedeniyle Bursaspor’un Uludağ’da kamp yapamadığını açıkladı.