Siyaset AB büyükelçilerinden Adana’ya ziyaret

AB büyükelçilerinden Adana’ya ziyaret

09.12.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkiler, son dönemde gergin bir sürece girerken Avrupa Birliği ülkelerinin Ankara Büyükelçileri, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik’in davetlisi olarak dün Adana’ya gitti.

AB büyükelçilerinden Adana’ya ziyaret

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger ve 25 AB ülkesi büyükelçisi, Adana Valiliği otoparkında düzenlenen terör saldırısının gerçekleştirildiği yere çelenk koydu ve ve tek tek karanfil bıraktı. Berger ve büyükelçiler, daha sonra Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile görüştü.
Çelik ile akşam yemeği
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü de ziyaret eden büyükelçiler Adana’da Suriyeli çocukların eğitim gördüğü bir okulu da ziyaret etti. Berger, “Türk hükümetiyle iş birliği yürüterek, yaklaşık 600 bin Suriyeli mülteci çocuğa yardım ve destek sağlayacağız” dedi. Bu arada ziyarete katılan büyükelçi eşleri Bebekli Kilise’yi ziyaret etti. Bakan Çelik, Berger ve beraberindeki büyükelçilerle akşam yemeğinde bir araya geldi. Çelik yemek öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Şimdiye kadar sürdürdüğümüz çalışmaları yemekli bir ortamda devam ettireceğiz. Onları burada görmekten mutluyum. Epeydir bir Adana programı yapmak istiyordum. Bu vesile ile bir araya geldik” dedi.