Siyaset 'AB sürecinden geri çekilmeyiz'

'AB sürecinden geri çekilmeyiz'

16.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecinden geri çekilme niyeti olmadığını, Türkiye’nin AB’ye güç katacağını ve AB üyesi olması halinde de buradan güç kazanacak bir ülke olacağını belirtti.

AB sürecinden geri çekilmeyiz

Bozdağ, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Teşkilatları tarafından külliye şeklinde yeniden yapılacak Avrupa’nın en büyük camisi olarak bilinen Fransa’nın Strazburg kentindeki Eyüp Sultan Camii’nin temel atma töreninde konuştu.

Haberin Devamı

Aynı anda 3 bin kişinin namaz kılabileceği caminin, yanında okulları, çarşısı ve kültür imkanlarıyla adeta yeni bir yaşam merkezi haline geleceğini belirten Bozdağ, külliyenin mimarisinin Strazburg’a ayrı bir zenginlik katacağına inandığını söyledi. Bozdağ, külliyenin sadece Müslümanlar içinde değil Müslüman olmayan toplumlar için de önemli bir merkez olacağını kaydetti.

‘AB’ye güç katarız’

Türkiye’nin AB’ye tam üye olmak için mücadele eden bir ülke olduğunu anımsatan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “1960 yılından beri mücadele ediyoruz üye olmak için. 1963 yılından bugüne AB’nin kapısında bekleyen ikinci bir ülke var mı? Yok. Yol yürürken oyun içinde kural üstüne kural değiştirilen ve kendi aleyhine pek çok içtihat oluşturulan ikinci bir ülke de yok. Dikkat ederseniz bütün bu olumsuzluklara rağmen Türkiye, AB sürecinden vazgeçmedi. Türkiye AB’ye güç katacak ve AB üyesi olması halinde de buradan güç kazanacak bir ülkedir. İki tarafa da kazan-kazan ilkesi çerçevesinde kazandıran bir süreçtir. Biz bu süreci her türlü olumsuzluğa rağmen sürdürmekte kararlıyız. Süreçten Türkiye olarak geri çekilme niyetimiz yok.”

Haberin Devamı

‘İslam düşmanlığı’

Bozdağ, ırkçılık ve İslam düşmanlığını bir yaşam tarzı haline getirenler veya bunu bir ideolojiye dönüştürenlerin sağlıklı insanlar olmadığını belirterek “Bunlar salgın hastalık gibidir. Bunlar karşı hep beraber mücadele etmezsek, daha kötü sonuçların ortaya çıkmasına katkı sağlarız. Oy kaygısıyla, bu tür hastalıklara yakalanlara karşı şirin görünürsek hepimiz memleketlerimize büyük kötülük yapmış oluruz” dedi.

‘Yalan ve fitne’

İslam’ın barış dini olduğunu vurgulayan Bozdağ, terörü ve şiddeti desteklemesinin, prim vermesinin asla söz konusu olmadığına dikkati çekti. Bozdağ, şöyle devam etti: “Bugün DEAŞ terör örgütü, FETÖ, El Kaide terör örgütü, Boko Haram terör örgütü ve İslam’ı istismar eden terör örgütlerinin tamamı İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık yapıyorlar. Bu terör örgütleri şeytanların dahi gıpta ettiği terör örgütleridir.”

Türkiye aleyhine yalan ve fitne üzerine kurulu algılar yaratılmaya çalışıldığına işaret eden Bozdağ, “Türkiye ile ilgili Batı’da pek çok kirli algı var. Türkiye’de güvenlik olmadığına dair. Türkiye’deki güvenlik Strazburg’daki güvenlik nasılsa aynıdır. Paris ne kadar güvenliyse Türkiye’de Ankara o kadar güvenlidir. Türkiye ile ilgili ne duyarsanız bir de Türkiye’den o bilgileri teyit edin. Avrupa’da ağırlanan DHKP-C’li, PKK’lı ve FETÖ’cü teröristler her yerde kravatlarıyla beraber dolanıyorlar ve her yerde Türkiye’nin aleyhine kanaat oluşturmak için yarış içindeler. Gazetelere, televizyonlara, yorumculara para veriyorlar, siyasilere para aktarıyorlar Türkiye’nin aleyhine bir cümle, laf ettirmek, bir raporun altına imza attırmak için. Raporları hazırlıyorlar, götürüp veriyorlar, altına sen sadece imzanı atıyorsun” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AB sürecinden geri çekilmeyiz

DİTİB’e ziyaret

Eyüp Sultan Camisi’nin temel atma töreninin ardından DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği) merkezine geçen Bozdağ, burada anaokulunda eğitim gören çocuklarla bir araya geldi.