Siyaset ABD’de yaşanan olaya tepki büyüyor

ABD’de yaşanan olaya tepki büyüyor

20.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti esnasında Washington Büyükelçiliği Konutu önünde yaşanan ve Erdoğan’ın korumalarının da karıştığı PKK yandaşlarıyla çıkan kavga, ABD’de tartışma yaratmaya devam ediyor.

ABD’de yaşanan olaya tepki büyüyor

BBC’nin haberine göre, Cumhuriyetçi Senatör John McCain, ‘Büyükelçinin ABD’den atılması gerektiğini’ söyledi.
‘Sonuçları olmalı’
MSNBC’ye konuşan John McCain, “Böyle bir şey diplomatik olarak karşılıksız bırakılamaz. Burası Türkiye değil. Burası bir üçüncü dünya ülkesi değil” dedi. McCain, olayın Erdoğan’ın korumalarını aştığını belirtti: “Birisi onlara dışarı çıkın ve bu barışçıl göstericileri dövün dedi” diye konuştu.
Cumhuriyetçi senatörler Tom Cotton, Ted Cruz, Mike Lee ve Marco Rubio da bir açıklama yayımlayarak olayı kınadı ve ‘Türk hükümetinden özür’ talep etti. Demokrat Parti’nin Temsilciler Meclisi’ndeki iki numaralı ismi Steny Hoye ise “Bunun sonuçları olmalı” dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan kavgayla ilgili yapılan açıklamada, ‘olayın çok rahatsız edici olduğu ve çok büyük bir soruşturmanın yürütüldüğü’ belirtildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ‘kaygılarını mümkün olan en güçlü haliyle Türk hükümetine ilettiklerini’ söyledi.