Dünya ABD’deki saldırının faili Adanalı Ercan!

ABD’deki saldırının faili Adanalı Ercan!

26.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Washington’daki AVM’de gerçekleşen silahlı saldırının failinin Türkiye doğumlu Ercan Çetin olduğu ortaya çıktı. Çetin’in aile içi şiddet suçlamalarıyla üç kez mahkemeye çıktığı öğrenildi

ABD’deki saldırının  faili Adanalı Ercan

ABD’nin Washington eyaletindeki Cascade adlı AVM’de cuma akşamı gerçekleşen silahlı saldırının failinin Adana doğumlu Ercan Çetin olduğu ortaya çıktı. Görgü tanıkları, 5 kişiyi vurarak öldüren 20 yaşındaki Çetin’in saldırı öncesinde bir kadının adını söylediğini ifade etti.

Yerel TV kanalı King 5 News’e konuşan bir görgü tanığı da AVM’deki Macy’s adlı mağazanın kozmetik reyonunda av tüfeği ile etrafa ateş açan Çetin’in eski kız arkadaşının aynı mağazada çalıştığını söyledi. Çetin’in sevgilisi olduğu iddia edilen genç kadına yakın kişiler ise Ocak 2015’te biten ilişkinin ardından genç adamın büyük bir depresyona girdiğini de ifade etti.

‘Hiçbir şey söylemedi’

Polisin açıklamasına göre, saldırının olduğu AVM’ye 48 kilometre uzakta yakalanan Ercan Çetin, yakalandığı esnada silahsızdı. Çetin’i 20 saat süren bir arama çalışması sonucu yakalayan etkipten olan Mount Vernon Polis Teşkilatı’ndan Teğmen Mike Hawley, “Hiçbir şey söylemedi. Sanki zombi gibiydi” diyerek gencin yakalanış anını anlattı.

ABD’nin Federal Araştırma Bürosu FBI’ın saldırının uluslararası terörle bağlantılı olduğu ihtimalini henüz ortadan kaldırmadığı öğrenilirken, saldırıda ölenlerin ise dördünün kadın olduğu, yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir erkeğin de yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Kalıcı yerleşim hakkı var

Türkiye doğumlu olduğu belirtilen Çetin’in anne H.Ç. ile babası, Adana’da tanışıp evlenmiş. Ancak, 2003’te biten evliliğin ardından anne H.Ç. tanıştığı bir ABD’li adamla evlenip Washington eyaletinin Seattle kentindeki Oak Harbor semtine taşınmış. Çetin’in ABD’de kalıcı yerleşim hakkı da bulunuyor.

Oyun ve silah tutkunu

Sosyal medyayı aktif olarak kullanan 20 yaşındaki Ercan Çetin, silahlarla poz verdiği fotoğrafları da bu hesaplarından paylaşmış. Lisede de ABD ordusuna subay olmak isteyenlerin katıldığı ROTC kulubü ile tüfekçilik kulübüne katılan Çetin, bilgisayarda da Call of Duty gibi şiddet içeren birinci şahıs nişancılık oyunları oynuyordu. Çetin hakkında diğer bir ilginç bilgi ise, MySpace hesabında konfederasyon bayrağı paylaşmış olması. ABD’nin birleşmesi öncesi köleliği savunan güney eyaletlerinin bayrağı olan konfederasyon bayrağı, kimi kesimlerce beyaz ırkının üstünlüğünü savunanların sembolü olarak görülmekte.

ÜÇ KEZ MAHKEMEYE ÇIKMIŞ

Lise eğitimini devlet lisesi olan Oak Harbor Lisesi’nde tamamlayan Ercan Çetin, aile içi şiddet suçlamalarıyla da üç kez mahkemeye çıktı. Seattle Times gazetesi, bu olaylarda Çetin’in üvey babasının bu davalarda şiddet mağduru olan kişi olduğunu iddia etti. Hakimin, bu davalar sonucu Çetin’in ateşli silah sahibi olamayacağına da karar verdi.
Reuters’ın aktardığı bilgilere göre de, Çetin’in ailesi, saldırının aydınlatılması konusunda polisle işbirliği yapacağını söyledi. Yerel KIRO-7 televizyon kanalı ise Çetin’in 2015 yılında hafif kusurlu anlamına gelen 4. dereceden saldırıdan suçlu bulunduğunu, 8 ay boyunca zihinsel sağlık değerlendirmeden geçtiğini belirtti. Çetin, bu programı Mart 2016’ta tamamladı.