Siyaset ABD’nin bize karşı planı olduğu iyice anlaşılıyor

ABD’nin bize karşı planı olduğu iyice anlaşılıyor

06.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Amerika’nın desteğiyle Kuzey Suriye’de bir terör koridoru oluşturulduğunu vurgulayan Erdoğan, “Amerika’nın bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor. Nasıl müttefiklik bu?” diye sordu

ABD’nin bize karşı planı olduğu iyice anlaşılıyor


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ak Parti grup konuşmasında özetle şu mesajları verdi:
CAMBAZA BAK OYUNU: ABD’deki dava, bir ‘cambaza bak cambaza’ oyunudur. Bu oyunla bir taşla bir çok kuş birden vurgulaak isteniyor. Bunlardan biri, Türkiye’nin tüm dikkat ve ilgisini bu davaya çekilerek, Suriye ve Irak’ta ülkemiz aleyhine yürütülmek istenen projeye hız verilmesi. Davanın projesi, Amerikan yönetimi içindeki bir gruba aittir. Malzemelerinin temini görevi de FETÖ’ye ve CHP’ye verilmiştir. ABD’de 28 Şubat dönemine benzer bir süreç yaşanıyor. Kritik kademelerde söz sahibi olan eski yönetim bakiyesi bir grubun, Türkiye konusunda, sandıktan çıkan Trump yönetiminin iradesine aykırı olarak bambaşka bir politika izlediği ortaya çıkıyor. Bizim muhatabımız seçimle işbaşına gelmiş yönetimdir. Yani Trump’tur, öyle de kalacaktır. Bizi İran ile ticaretimiz nedeniyle yargılamaya kalkanların niyeti, sınırlarımız boyunca kurmaya çalıştıkları on binlerce kişilik terör ordusunu gizlemektir. Davanın, ülkemizi bölgedeki iddialarından vazgeçirmek için bir şantaj aracı olarak kullanıldığı görülüyor.
ULUSLARARASI DARBE GİRİŞİMİ: Davanın Amerikan medyasındaki yansımalarına baktığımızda, medyanın davayı, ‘Rusya, Flynn, Trump’ başlıklarıyla birlikte değerlendirdiğini görüyoruz. Bu dava Amerikan iç siyasetindeki büyük çekişme malzemesi olarak algılanıyor. Nasıl 17/25 Aralık’ta yolsuzluk görüntüsü altında ülkemizdeki anayasal düzeni emniyet, yargı darbesiyle yıkma çabası varsa, Amerika’daki davada da aynı amacı uluslararası alanda gerçekleştirme niyeti vardır. Davanın iddianamesindeki komplo iddiası doğrudur. Ama bu komplo Amerika’ya değil, Türkiye’ye bir komplodur.
DAEŞ’LİLER SİNA’YA SÜRÜLECEK: Rakka operasyonundaki DEAŞ militanlarının sürüleceği yer neresi biliyor musunuz? Mısır Sina Çölü. Orada istihdam edilecekler.
BİZİM YARGIMIZ HÜKMÜNÜ VERDİ: Amerika’daki mahkemede dile getirilen iddiaların değerlendirilmesini bizim yargımız yapmıştır, hükmünü de vermiştir. Bu iddiaların siyasi bir faturası olacaksa onu kesecek olan da bizim milletimizdir. Kiminle ticaret yapacağımızın kararını biz veririz. Türkiye, BM kararına uymuştur.ABD’nin kendi önemli marka firmalarının bugün İran’da ürünleri vardır. Türkiye’nin ABD’ye karşı bir planı yoktur ama ABD’nin bize karşı bir planı olduğu artık iyice anlaşılıyor.
SİLAHLAR KİME KARŞI KULLANILACAK?: Binlerce TIR’la zırhlı taşıyıcılar, silah, mühimmat bu bölgeye geldi. Peki bu silahları nerede kullanacak Amerika? DEAŞ’a karşı mı? Ya DEAŞ diye bir şey mi kaldı orada? Suriye’ye karşı mı kullanacak? Yok. Suriye ile koalisyonda. Eee kime karşı kullanacak, Irak’a karşı mı kullanacak? Yok, zaten Irak’tan geldi girdi. Kime karşı kullanacak? Ya İran, ya Türkiye, sıkıysa Rusya.

‘İPLİĞİNİ PAZARA ÇIKARDIK’
Günlerce kamuoyunu, ‘Cumhurbaşkanı’nın yakınları yurtdışındaki bir şirkete milyonlarca dolar gönderdi’ diyerek aldatan bu şahsın ipliğini pazara çıkardık. Belge diye salladığı ve hepsi de sahte olan kağıt parçalarında zaten bu iddiayı destekleyecek hiçbir bilgi bulunmuyor. Ana hıyanetin başındaki zata çağrımı bir kez daha tekrarlıyorum: Şayet iddiasını ispat edebilmiş olsaydı, ben Cumhurbaşkanlığı makamından ayrılacaktım. İddia ettiği gibi bir para gönderme işi olmadığına göre aynı haysiyetli, tavrı bekliyorum.”

‘Kudüs bizim kırmızı çizgimiz’

(ABD’nin Büyükelçililiğini Kudüs’e taşıma planı) Sayın Trump Kudüs, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Filistin halkının yaraları kanamaya devam ederken İsrail’e destek mahiyetinde böyle bir kararın alınması sadece uluslararası hukukun ihlali değil, aynı zamanda insanlık vicdanına da vurulmuş ağır bir darbedir. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak, bu konunun sonuna kadar takipçisiyiz. Eğer böyle bir adım atılırsa hemen, beş on gün içerisinde İİT Liderler Zirvesi’ni İstanbul’da toplayacağı, tüm İslam dünyasını hareketlendireceğiz. Amerika bütün işleri bitirdi de şimdi bu mu kaldı?
DİPLOMATİK İLİŞKİLERİ KOPARMAYA GİDEBİLİR: Son ana kadar buradaki mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Kaldı ki bu, İsrail’le diplomatik ilişkilerimizi koparmaya kadar gidebilir.

İsrail’den Türkiye’ye yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri üzerine İsrail Dışişleri Sözcüsü Emanuel Nahson, “Kudüs 3 bin yıldır Yahudilerin ve 70 yıldır da İsrail’in başkentidir” dedi. İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı Yisrael Katz da “3 bin yıldır Yahudi halkının başkenti olan Kudüs’ü İsrail devletinin başkenti olarak tanımak kadar tarihsel açıdan adil ve doğru bir hareket olamaz” ifadesini kullandı.

Trump’tan imza gelmedi

ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasına ilişkin yasa, eski Başkan Bill Clinton tarafından 1995’te imzalanmış, ancak yasanın uygulanması başkanlar tarafından her 6 ayda bir engellenmişti. Yasanın 6 aylık askıya alma süresini yeniden uzatan ABD Başkanı Trump’ın, bu kez bu kez yasayı uygulamaya alacağı iddia edilmişti. Trump’ın, dün itibarıyla belgenin yasal olarak imzalanması gereken süreyi aştığı belirtiliyor.

Haberin Devamı