Siyaset ABD’ye El Kaide delili sorulmadı

ABD’ye El Kaide delili sorulmadı

13.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım, Amerikan CNN televizyonunda yayınlanan GPS programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ABD’ye El Kaide  delili sorulmadı

Yıldırım, Suriye ve Irak’taki iç savaşa, bölgesel sorunlara ve DEAŞ’la mücadeleye dikkati çekerek, “PKK, YPG ve PYD var. Bunlar Kürt, Marksist-Leninist gruplar. Türkiye için sıkıntı oluşturuyorlar. Ayrıca ABD, DEAŞ’ı yenmek için bu örgütlerle birlikte çalışıyor. ABD’nin içinde bulunduğu tarzda bir iş birliğinin bölgede barış ve istikrarı inşa etmeye katkı sağlayacağını düşünmüyorum” dedi.
Fethullah Gülen’in iadesi konusunda bir sinyal olmadığını söyleyen Yıldırım, kanıtların yetersiz olduğu iddiaları için de “15 Temmuz’da bir darbe girişimi oldu, benzer bir şey 11 Eylül’de ABD’de oldu. Dönemin Başkanı George W. Bush, ABD’nin saldırı altında olduğunu ilan ettiğinde Türkiye yardım teklifinde bulunan ve Afganistan’a asker gönderen ilk ülkeydi. Biz bunun arkasında kim var diye sormadık. ABD, bu saldırının arkasında El-Kaide var, El-Kaide sorumlu dedi. Kimse ABD’ye El-Kaide’nin yaptığına dair delil var mı diye sormadı” yanıtını verdi. Yıldırım, AB’nin yönünü belirlemesi gerektiğini belirtirken, Türkiye’nin kültürel ve coğrafi olarak zaten Avrupalı olduğunu kaydetti.
‘Gerçek değil, algı’
Yıldırım, “Türkiye’deki sivil özgürlükler ve basın özgürlüğü konularında Batı’daki eleştiriler artıyor” sözü üzerine, “Bunlar gerçekten ziyade algıdır ve sebebi de bu Gülen örgütüdür” diye konuştu.