Siyaset Abdullah Gül: Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum

Abdullah Gül: Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum

23.04.1920 - 15:38 | Son Güncellenme:

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bütün Fransız halkının acısını paylaşıyorum ve Fransız devletine de başsağlığı diliyorum. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu bu terör saldırılarının aslında geçmişine baktığımızda Irak’tan ve Suriye’den kaynaklanıyor" dedi.

Abdullah Gül: Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum

Abdullah Gül: Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum

Haberin Devamı

Mustafa ÖZDABAK-Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül; Cuma namazını Yeniköy, Çarşı Merkez Camii’nde kıldı. Namaz sonrası cemaatle selamlaşan Abdullah Gül, habercilerin Fransa’da yaşanan terör saldırısı hakkındaki sorusu üzerine, "12 yıl önce Irak Savaşı maalesef çok dikkatsizce yapıldı. O zaman hükümetin başbakanı olarak bütün Amerika ve Avrupalı dostlarımıza, ’Dikkatli olmak gerekir. Çok büyük olaylar olacak’ diye tekrarladığımı hatırlıyorum. Her şeyden önce Ortadoğu’daki bu bataklığı siyasi olarak kurutmak gerekiyor" dedi.

ABDULLAH GÜL, "IRAK SAVAŞI MAALESEF ÇOK DİKKATSİZCE YAPILDI"

Abdullah Gül;, şunları söyledi:"Terör saldırısını şiddetle lanetliyorum. Bütün Fransız halkının acısını paylaşıyorum ve Fransız devletine de başsağlığı diliyorum. Bugün dünyanın karşı karşıya olduğu bu terör saldırılarının aslında geçmişine baktığımızda Irak’tan ve Suriye’den kaynaklanıyor. Bundan 12 yıl önce Irak Savaşı maalesef çok dikkatsizce yapıldı.

Haberin Devamı

O zaman hükümetin başbakanı olarak bütün Amerika ve Avrupalı dostlarımıza, müttefiklerimize ’Pandoranın kutusunu açıyorsunuz. Dikkatli olmak gerekir. Bu gidişle bu bölgede çok büyük olaylar olacak’ diye, çok çok tekrarladığımı, en büyük tartışmalarımızın bu olduğunu hatırlıyorum. Sonra maalesef Suriye aynı şekilde hiçbir çıkış stratejisi olmadan aynı şekilde orada da savaşlar başlatıldı. Neticede bugün büyük bir boşluk, büyük bir vakum var. Burada da nüfusun radikalleşmesi ve terör örgütlerinin yer bulması maalesef çok üzücü tabii".

ABDULLAH GÜL, "ORTADOĞU’DAKİ BATAKLIĞI SİYASİ OLARAK KURUTMAK GEREKİYOR"

Abdullah Gül şöyle devam etti:"Hesapsız, kitapsız uluslararası camianın Ortadoğu’daki hareketlerin neticesi oldu. Şimdi bir taraftan tabii terörle askeri ve polisiye mücadele olurken, esas bölgeyi istikrara kavuşturacak siyası çözümleri muhakkak gerçekleştirmek lazım. Yoksa bu boşluktan çok daha büyük, hiç ummadığımız yeni yeni sürprizler de ortaya çıkabilir. Bir kez daha sadece Fransa değil, ülkemiz de tabii terörle karşı karşıya. Her gün umulmadık olaylar olmakta. Bunların önlenmesi için de tabii ki güvenlik güçleri ellerinden geleni yapıyor ama, her şeyden önce Ortadoğu’daki bu bataklığı siyasi olarak kurutmak gerekiyor." Abdullah Gül, daha sonra bir süre Yeniköy’de bir süre yürüdü. Seyyar satıcının ikram ettiği taze fındığı kabul etti. Daha sonra davet edildiği bir kafetaryaya girdi.

Yazarlar