Siyaset Acil durum vizesine onay

Acil durum vizesine onay

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

NATO çerçevesinde ittifak ilişkileri içinde bulunan ve karşılıklı, “diplomatik yaptırım” olarak yorumlanan vize işlemlerini askıya alma restleşmesi krizi yaşayan Türkiye ile ABD arasındaki bölgesel ve ikili sorunlar, bugün yapılacak görüşmelerde masaya yatırılacak.

Acil durum vizesine onay

ABD, acil insani ve sağlık durumları olanların vize başvurularını kabul edecek. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin twitter hesabından yapılan açıklamada, “Acil insani ve sağlık durumlarında ABD vize başvurusu için lütfen ziyaret ediniz” denilerek, https://ais.usvisa-info.com/ adresi verildi.
‘Belirleyici değilim’
ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki heyet, dün öğleden sonra Esenboğa Havalimanı’na indi. Cohen, iki ülke arasındaki vize sorunu hakkındaki soru üzerine, “belirleyici olan ben değilim” dedi. ABD heyeti, bugün Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün başkanlığındaki Türk heyetiyle görüşmelerde bulunacak. Büyükelçi Bass, ABD’nin Afganistan Büyükelçisi olarak atanması nedeniyle hafta sonu Ankara’dan ayrıldı. ABD’nin Türkiye’deki diplomatik temsilciliğini yeni büyükelçi atanana kadar Büyükelçilik Müsteşarı Philip Kosnett yürütecek. ABD heyetinin Ankara ziyaretinde, iki ülke arasındaki Irak ve Suriye politikalarındaki ayrışmalardan kaynaklanan bölgesel sorunlar ele alınacak. ABD heyetinin ABD’li din adamı Pastör Andrew Brunson’un tahliye isteğini de gündeme getirmeyi planladığı belirtildi.
Heyet; Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra İçişleri ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile de görüşecek.

Haberin Devamı