Gündem Acılı babadan karara tepki

Acılı babadan karara tepki

20.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Alperen’in kreş servisinde unutulması sonucu ölümüyle ilgili davada sanıklara 9 ile 5 yıl arası hapis cezası verildi. Acılı baba cezaları az buldu.

Acılı babadan karara tepki

İzmir’de 15 Ağustos 2017’de Buket-Serkan Sakin çiftinin 3 yaşındaki oğulları Alperen, Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’na götürülmek üzere servis sürücüsü Taner İşgören (47) ile rehber personel Dilara Kamberler’e teslim edilmişti. İddiaya göre 9 saat unutulduğu okul servis minibüsünde baygın bulunan Alperen Sakin, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Haberin Devamı

14’er yıl istenmişti

Servis sürücüsü Taner İşgören ile eşi, okul işletmecisi Yurdagül İşgören tutuklanmıştı. İşgören çiftiyle Dilara Kamberler ve anaokulu sorumlu müdürü Bekir Gül hakkında ‘bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ ile ‘suç delillerini yok etmek’ten 14’er yıl hapis cezası istenmişti. Öğretmen Arzu Gülmez hakkında ise ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek’ten 6 yıla kadar hapis cezası, okul çalışanı Ahmet Somun hakkında da ‘suç delillerini yok etmek’ten 5 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Anaokulu da kapatılmıştı.

Karşıyaka 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün karar duruşması yapıldı. Mahkeme, Taner İşgören ve Dilara Kamberler’e bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan 9’ar yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

‘İtiraz edeceğiz’

Yurdagül İşgören ve Bekir Gül’e ‘taksirle ölüme neden olmak’tan 5’er yıl, Arzu Gülmez’e 6 yıl, Ahmet Somun’a ise ‘suç delillerini yok etmeye azmettirmek’ten 5 yıl hapis cezası verildi. Cezaları az bulan acılı baba Serkan Sakin, “Sanıklar gereken cezayı almadı. Biz istinafa başvuracağız. Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi. l MEHMET CANDAN DHA