Geri Dön

Acılı kurabiye tarifi

Acı sevenlere pastane kıvamında pulbiberli acılı kurabiye tarifi...

Acılı kurabiye tarifi
  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

100 gram tereyağı
1 kaşık yoğurt
1 kaşık şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı
1 kaşık pul biber
1 kabartma tozu
1 tatlı kaşığı çörek otu
2 bardak un

Üzerine:
Yumurta sarısı
Çörek otu / Susam

Acılı Kurabiye Nasıl Yapılır?

Bütün malzemeleri bir yoğurma kabında yoğurun.

Kulak memesi kıvamına gelince üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.

Merdane yardımıyla açıp kalıplarla şekil verin.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün.

170 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Afiyet olsun

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber