Gündem Adalar’a elektrikli fayton geliyor

Adalar’a elektrikli fayton geliyor

19.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Adalar’daki atları faytonlardan kurtaracağız” demesinden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi açıkladı: Adalar’a elektrikli fayton getireceğiz.

Adalar’a elektrikli fayton geliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gün İstanbul Yenikapı’daki mitinginde, “Adalar’da faytonlarda kullanılan atlarla ilgili vicdanı yaralayan görüntülere şahit oluyoruz. Bu konuda gerekli kararı aldık.
Atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüklerine kavuşturmak için çalışma yapıyoruz” demişti.

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dün Adalar’da elektrikli fayton kullanılacağını bildirdi. Yapılan açıklamada, ilk elektrikli faytonun Kınalıada’da hizmet vermeye başlayacağı, her biri en fazla 12 kişilik olacak bu araçlarla toplu taşımacılığın sağlanacağı belirtildi. Elektrikli faytonun önümüzdeki günlerde hizmete başlayacağı vurgulandı.

İstanbulkart ile entegre olacak

Elektrikli faytonun yolcu ücretleri, istanbulkart ile entegre olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile işletmesi İspark AŞ tarafından yapılacak. Kınalıada’daki uygulama test edildikten sonra zamanla tüm Adalar’daki toplu taşıma hizmetinin, elektrikli araçlarla yapılması planlanıyor.

Hayvanseverler çok mutlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Atları faytonlardan kurtaracağız” demesi hayvanseverleri sevindirdi.

Haberin Devamı

- Hayvan Hakları Federasyonu Genel Başkanı Kemal Şenpolat: “Cumhurbaşkanı ile kesinlikle hemfikiriz, teşekkür ediyorum. Sadece Adalar’da değil, Türkiye çapında demode olmuş atlı faytonların kaldırılmasını istiyoruz. Faytoncular atlara kötü davranıyor. Faytonların elektrikle veya güneş enerjisiyle çalışan alternatifleri çıktı.”

- Empati Platformu Başkanı Barış Şengün: “Cumhurbaşkanı’nın açıklaması çok sevindirici. Ayakları kesilen yavru köpekle ilgili de kendisi devreye girdi sağ olsun. Umut verici.”

-Yük Hayvanlarını Koruma ve Kurtarma Derneği Başkanı Okan Oflaz: “Yıllardır kurumlara ve hükümete bu zulmün bitmesi için yalvarıyoruz. Onlar da artık bu zulme ‘dur’ demek istediler. Bir an önce bu iş sona ersin.”

- Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık: “Devlet, kendi gücünü gösterdikten sonra oradaki faytoncularla sivil toplum kuruluşlarını eşit güç olarak masaya oturtup, çözümü birlikte getirmesi lazım.” l ÇİĞDEM ALYANAK AA