Gündem Adı ‘Sevgi Yumağı’ ama ceza odası var

Adı ‘Sevgi Yumağı’ ama ceza odası var

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Minik Alperen’in serviste ölümüne neden olan Sevgi Yumağı adlı kreşte küçük öğrenciler için ‘ceza odaları’ olduğu ortaya çıktı

Adı ‘Sevgi Yumağı’ ama ceza odası var

İzmir’de kreş servisinde unutulan 3 yaşındaki Alperen Sakin’in ölümüne neden olan Özel Sevgi Yumağı Anaokulu ile ilgili Mili Eğitim müfettişleri bir rapor hazırladı. Raporda, anaokulundaki bazı öğrencilerin yaşları tutmadığı için kurallara aykırı olarak okula kabul edildiği, resmi kayıtların yapılmadığı, bodrum katta bazı bölümlerin yaş gruplarına göre ceza odası olarak kullanılıp, minik öğrencilerin buralara kapatıldıkları ortaya çıktı. Veliler, çocuklarının kollarında morluk ve diş izi gördüklerini anlattı.
Çiğli ilçesinde 15 Ağustos’ta 3 yaşındaki Alperen Sakin, Özel Sevgi Yumağı Anaokulu’nun servisinde unutuldu. Saatler sonra fark edilen Sakin’in cansız bedeni araçta bulundu. Olayın ardından servis sürücüsü Tamer İ.(47) ile okul işletmecisi olan eşi Yurdagül İ. tutuklandı. Servis görevlisi D.K. ve sorumlu müdür B.G., öğretmen A.G. ve okul çalışanı A.S. ise tutuksuz olarak yargılanıyor.
Olayla ilgili olarak Milli Eğitim Müdürlüğü de bir rapor hazırladı. Milli Eğitim müfettişlerinin okulda incelemelerde bulunup, veliler ve çalışanları dinledikten sonra hazırladığı raporda anaokuluna bazı öğrencilerin yaşları tutmadığı için kurallara aykırı olarak okula kabul edildiği, resmi kayıtlarının yapılmadığı belirtildi.
Kayıtları da yokmuş!
Rapora göre okulun top havuzu odası ile bodrum kattaki bir yer, yaş gruplarına göre ceza odası olarak kullanıldı, minik öğrencilerin buralara kapatıldıkları anlaşıldı. Ayrıca bazı veliler, çocuklarının kollarında morluklar ve diş izleri gördüklerini anlattı. Öğrencilerden M.K.H.’nin babası Berat H. çocuğunun kolunda morluklar olduğunu belirterek “Karanlıktan korkuyor, tuvalete bile gitmek istemiyor, ayrıca uykusundan da sıçrayarak uyanıyordu. Benim çocuğum hâlâ olayın etkisinden kurtulamadı” dedi.

Veliler dinlenecek

Ortaya çıkan belgeler ve rapor doğrultusunda minik Alperen’in ailesinin avukatlarının, davanın yarın yapılacak olan ikinci duruşmasında yeni taleplerde bulunacakları belirtildi. Avukatlar, rapordaki anlatımlardan dolayı hem müfettişlerin, hem de velilerin tanık olarak dinlenmesini isteyecek.