Advertorial FinTech şirketleri Bug Bounty ile uygulamalarını ve kıymetli verilerini güvence altına alıyor
Sponsorlu

FinTech şirketleri Bug Bounty ile uygulamalarını ve kıymetli verilerini güvence altına alıyor

25.05.2021 - 11:37 | Son Güncellenme:

Son yıllarda, finans sektöründe ezberleri bozan FinTech şirketlerinin sayıları hızla artıyor. Çeşitli sektörlere sundukları teknolojik avantajlar geniş çapta kabul görüyor. Getirdikleri inovatif çözümler modernleşmeye yeni geçen kurumlar için dönüştürücü bir rol oynuyor. Ancak inovatif olmak, siber güvenlik açısından iki ucu keskin bir kılıç.

FinTech şirketleri Bug Bounty ile uygulamalarını ve kıymetli verilerini güvence altına alıyor

FinTech'ler sürekli olarak yeni teknolojiler sunduğu ve yeni uygulamalar geliştirdiği için kötü niyetli bilgisayar korsanlarının da hedefi haline geliyor. Her yeni uygulama, bilgisayar korsanlarının yararlanması için keşfedilmemiş atak yüzeylerini ortaya çıkarıyor. Bu nedenle hem FinTech'ler hem de onların hizmetlerini kendi süreçlerine entegre eden kurumlar, sürekli tetikte olmak zorunda.

Çok yönlü ihtiyaçlar karşılanırken daha güvenli bir ağa sahip olmak

BugBounter.com’un hizmetlerine başvuran FinTech şirketleri, güvenlik hedeflerine ulaşmak için çok yönlü çözümler talep ediyor. Aldıkları sızma testlerinin başarısını kıyaslamak, döneme özgü saldırı yöntemlerini çok iyi bilip test edebilen yetenekli bir siber güvenlik uzmanları ile çalışmak ve yapılarını sağlamlaştırmak istiyorlar.

Bir FinTech şirketi veri ihlali yaşadığında finansal teknolojiler alanında uzman bir test ekibinin hizmetlerini mümkün olduğunca hızlı bir şekilde kullanmak istiyor. Normalde şirketler bu tür sorunları ele almak için etik bilgisayar korsanlarını istihdam edemiyor ve geniş bir güvenlik ekibini şirkete dahil etmek de bütçeyi aşıyor. Bu nedenle FinTech şirketinin ihtiyacı olan doğru yeteneği dönemsel ihtiyaçlar için koordine edecek bir çözüm gerekiyor.

Tüm güvenlik testi ihtiyaçlarını karşılamak için çok sayıda siber güvenlik uzmanı bulmak zor. Bu konuda hizmet veren siber güvenlik danışmanlık şirketleri de aynı sorunları yaşıyor ve ekiplerini elde tutmakta zorlanıyor. Uzman profesyoneller de olası güvenlik açıklarını hızlı bir şekilde keşfetmek için bilgisayar korsanlarının gelişen dünyasına aşina olmak zorunda.

Böyle bir durumda FinTech şirketi, güvenlik hedeflerine ulaşmak ve zorlukların üstesinden gelmek için BugBounter.com'un bağımsız güvenlik araştırmacıları ekosistemine başvuruyor.

Veri ihlallerinin önlenmesinde etik hacker’lar kritik rol oynuyor

FinTech şirketleri güvenlik ağlarını sürekli denetim altında tutmak zorunda. Bunu sağlamanın en akılcı yolu etik hackerların niteliksel ve niceliksel gücünden yararlanmak. Bunu da denetlenebilen, güvenilir ve işini bilen bir platform ile yapmak çok önemli.

Bir FinTech şirketi, zamanla yarışırken güvenlik açıklarını tespit etmek için 100'den fazla araştırmacıyı bir araya nasıl toplayabilir?

Böyle bir anda kurumlar için sürekliliği olan güvenlik testleri sağlamayı hedefleyen BugBounter devreye giriyor. 

BugBounter.com'un amacı, kötü niyetli saldırılarla toplu halde mücadele etmek için serbest çalışan uzman güvenlik araştırmacılarını bir araya getirmek. Yüzlerce yetenekli araştırmacının aktif olarak yer aldığı bir ekosisteme sahip olan BugBounter, kolektif beyin gücünü alışılmış yöntemlerden daha iyi değerlendiriyor ve motive ediyor.

BugBounter.com müşterileri güvenlik açıklarını çok hızlı tespit ederek kötü niyetli saldırganların bir adım önünde giderken, hataları etkili ve hızlı bir şekilde çözüyor. Kapatılan güvenlik açıkları platformda doğrulanıyor, güvenlik ağları sağlamlaştırılıyor ve müşteri verilerinin istismar etmesi engelleniyor.

Bu bir ilandır.