Advertorial Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi!
Sponsorlu

Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi!

16.02.2023 - 17:23 | Son Güncellenme:

Evlerimizin en işlevsel bölümü sizce de biraz fazladan ilgiyi hak etmiyor mu? Günün önemli kısmını geçirdiğimiz mutfakları, küçük dokunuşlarla sevimli bir dinlenme alanı haline getirmek aslında çok da zor değil. İşte size yol gösterecek püf noktaları!

Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi

 Renklerle yepyeni bir oda yaratın
Her renk insan zihninde farklı tuşlara basar ve bambaşka duygular uyandırır. Eğer dinginlik arıyorsanız pastel tonlara, ağırbaşlı bir dekor amaçlıyorsanız toprak tonlarına veya enerjisi yüksek bir mutfak arzuluyorsanız da kırmızı ve turuncu gibi canlı renklere başvurabilirsiniz. Mutfağınızın en az bir duvarını istediğiniz bir renge boyayın ve dekordaki genel algının nasıl değiştiğini kendiniz görün.

Haberin Devamı

Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi

Küçük raflar ve biraz da aksesuar
Boyadığınız duvar çok mu boş kaldı? Çözüm çok kolay; her yapı markette bulabileceğiniz birkaç küçük raf ile mutfağınızda yeni bir boyut yaratabilirsiniz. Duvarın konumuna ve ölçüsüne göre seçeceğiniz rafları monte edin ve üzerini sevdiğiniz kitaplar, biblolar ve küçük aksesuarlar yerleştirin. Eğer duvarı canlı bir renge boyadıysanız, beyaz raflar harika bir kontrast yaratabilir. Seçimini ahşap raflardan yanaysa mutfağınıza daha rustik bir havaya bürünecek veya metal raflar tercih ettiyseniz modern-endüstriyel mutfaklardan küçük bir kesit yaratmış olacaksınız.

Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi

Kendinize oturacak yer açın
Mutfakların çoğu zaman sıkışık mekanlar olması dekorasyonu da güçleştirebilir fakat, küçük bir sandalye ve masası girecek kadar yer ayırabilirseniz, mutfak sizin için artık sadece yemek pişirilen yer olmaktan çıkacaktır. Sıcak içeceklere kolayca ulaşabileceğiniz, pratik atıştırmalıklarınızı alıp laptop, telefon veya kitabınızla keyif yapabileceğiniz sevimli bir köşe yaratmak, mutfağınızın tüm hikayesini baştan yazabilir.

Haberin Devamı

Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi

Aydınlatma ile mutfağın havası değişsin
Görsel sanatlarda ışık her şeydir ve dekorasyon da öncelikli olarak görsel zevklere hitap eden bir alan olduğundan, doğru ışığı elde etmek görünümde çok büyük farklar yaratacaktır. Tezgah altına takacağınız bir led ışık veya duvara monte ettiğiniz rafların yanında yerleştireceğiniz şirin bir aplik ile mutfaktaki yansımalar ve gölgeler ortamın enerjisini bambaşka bir boyuta taşıyabilir. İhtiyaca göre bazen aydınlık bazen de loş hale gelen mutfağınızın nasıl değiştiğine siz de çok şaşıracaksınız.

Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi

Perde bazen sadece perde değildir!
Sadece mutfak için değil, konutların geneli için söylenen, “evi gösteren perdedir” sözü işte burada bir defa daha devreye giriyor. Mutfakta hiçbir değişiklik yapmasanız bile, sadece perdeyi yenileyerek mekanın aurasını baştan aşağı değiştirebilirsiniz. İster klasik perde, ister stor perde olsun; kullanılan renk ve malzemenin şıklığı bir yana, odaya dolan ışığın değişmesi bile mutfağınızın görünümüne büyük bir dokunuş yapacaktır.

Haberin Devamı

Mutfağınızı daha eğlenceli hale getirecek 5 dekorasyon önerisi

Mutfağınızı daha yaşanır hale getiren ve evin işlevsel bir odası olarak yeniden tanımlayan küçük dekorasyon önerilerini vakit kaybetmeden siz de uygulayın ve yaratacağınız farkı sevdiklerinizle paylaşın!