Advertorial Yavuz sultan Selim Köprüsü’nde bir ilk: Cumhuriyet kadınları 100. yıl için koştu
Sponsorlu

Yavuz sultan Selim Köprüsü’nde bir ilk: Cumhuriyet kadınları 100. yıl için koştu

03.11.2023 - 14:28 | Son Güncellenme:

Cumhuriyet’in 100. yılı İstanbul’da kadınlar koşusuyla kutlandı. IC Holding bünyesinde kurulan ICA tarafından Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nde düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Kadınları Koşusu”, köprüdeki ilk yaya organizasyonu olarak tarihe geçti.

Etkinlikte 3 bine yakın yarışmacı beş kilometre boyunca koştu. Etkinlik sonunda da kadınlar, dans ederek Cumhuriyet’in 100. yılını coşkuyla kutladı.

‘Cumhuriyet’le güçlü’

IC İbrahim Çeçen Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Günseli Çeçen, “Cumhuriyet’imizin güçlü ve asil kadınlarıyla bu atmosferi paylaştığımız için çok mutluyuz. Unutmayalım ki Cumhuriyet kadınlarla, kadınlar da Cumhuriyet’le güçlü” diye konuştu.

Eda Erdem de katıldı

A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem de koşuya katılanlar arasındaydı. Erdem koşu sonrası Milliyet’e yaptığı açıklamada, bu koşunun çok değerli olduğunu belirterek Cumhuriyet’in 100. yılında kadınlara “Biz kadınlara fırsat verildiği sürece her şeyi yapabiliriz. Hayallerinizden vazgeçmeyin, asla pes etmeyin. ‘Sen yapamazsın’ diyenlere inatla hedefledikleri yolda yürümeye devam etsinler” mesajını verdi.

Geliri vakıflara

Koşu kapsamında sponsorlardan sağlanacak kaynakla Darüşşafaka, Toplum Gönüllüleri, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı, TED, Türkiye Atletizm Vakfı ve Yanındayız Derneği’ne bağış yapılacak.

Yavuz sultan Selim Köprüsü’nde bir ilk: Cumhuriyet kadınları 100. yıl için koştu

A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem de koşuya katıldı.

Heyecan ve gurur

Koşuya katılan Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Milli Takımlar Direktörü Nilay Kartaltepe “Bu anı yaşamak çok heyecan verici” dedi. Koşuya kadınlar da etkinliğin heyecan ve gurur verici olduğunu söyledi.

İlandır