GündemAFAD mahalleden tahliye etti

AFAD mahalleden tahliye etti

15.08.2014 - 09:54 | Son Güncellenme:

Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında çocuk kavgası çıktı. Evler taşlandı... Suriyelileri AFAD tahliye etti

AFAD mahalleden tahliye etti

KİLİS'te, Suriyeliler ile mahalle sakinleri arasında çocukların kavgası yüzünden tartışma çıktı. Tartışma kavgaya dönüşürken mahalle sakinleri tarafından evleri taşlanan 75 Suriyeli AFAD tarafından mahalleden tahliye edildi.

Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kesmelik Caddesi'nde gece saatlerinde mahalle sakinleri ile Suriyeliler arasında çocuk yüzünden tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşen tartışmada, 1 Suriyeli yaralandı. Mahalleli daha sonra Suriyelilerin evlerine taşlarla saldırmaya başladı. Bunun üzerine olay yerine zırhlı araçlarla polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Polislerin çevre güvenliği aldığı olay yerindeki yaralı Suriyeli, ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Polis, olaylara karıştığı iddia edilen 2 kişili de gözaltına aldı.

Haberin Devamı

SURİYELİLER TAHLİYE EDİLDİ

Gerginliğin büyüdüğü mahallede polisler, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile irtibata geçerek Suriyelilerin mahalleden tahliyesi için araç istedi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü İlhami Akgül'de olay yerine gelerek polis ekipleri ile birlikte 12 Suriyeli aile toplam 75 kişinin tahliyesini sağladı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, (DHA)

KEŞFETYENİ
Eski sevgilisi ölümle tehdit etmişti! Karar verildi
Eski sevgilisi ölümle tehdit etmişti! Karar verildi

Cadde | 01.06.2025 - 14:16

Sosyal medyada Danla Bilic adıyla bilinen fenomenin, şiddet gördüğü ve dayısını tehdit ettiği iddiasıyla gözaltına alınan eski erkek arkadaşı Berk Çetin, hakkında karar verildi.