Gündem Afife için geri sayım

Afife için geri sayım

06.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afife Ödülleri’nin adayları önceki akşam duyuruldu. Bu yıl 20’nci kez 11 ayrı kategoride verilecek olan ödüller 25 Nisan’da sahiplerini bulacak

Afife için geri sayım

Türkiye’nin uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 2015 - 2016 sezonu adayları, önceki akşam Four Season Hotel’de yapılan bir basın toplantısıyla duyuruldu. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri İcra Kurulu Başkanı Salih Başağa, Jüri Başkanı Doç. Merih Tangün ve Haldun Dormen’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda, özel ödüle değer görülen isimler de açıklandı.

11 ayrı kategoride
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin 20. yılında Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü’ne Seray Şahiner, Yapı Kredi Özel Ödülü’ne Prof. Dr. Cevat Çapan, Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü’ne ise Prof. Dr. Dikmen Gürün layık görüldü. Ayrıca Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde bu yıldan itibaren Yılın En Başarılı Komedi ya da Müzikal dalındaki oyununa ise Haldun Dormen Özel Ödülü’nün verilmesi kararlaştırıldı. Ödülün ilk kazanan oyunu ise Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin Talimhane Tiyatrosu işbirliğiyle prodüksiyonunu üstlendiği ‘Yoldan Çıkan Oyun’ oldu. En Başarılı Prodüksiyon’dan Işık Tasarımı’na, En Başarılı Kadın Oyuncu’dan, Yılın En Başarılı Yardımcı Erkek Oyuncusu’na kadar 11 ayrı kategoride adayların ödüllendirileceği 20. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 25 Nisan Pazartesi günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle sahiplerini bulacak.