Gündem Ağrı şehitlerine dualarla veda

Ağrı şehitlerine dualarla veda

22.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu şehit olan Asteğmen Cengiz Uslu (30) memleketi Muş’ta, piyade ulaştırma er Recep Yıldırım ise (21) Tokat’ta son yolcululuklarına uğurlandı.

Ağrı şehitlerine dualarla veda

Şehit Uslu’nun Muş Devlet Hastanesi’nden alınan cenazesi helallik alınması için merkez Yeşilyurt mahallesinde bulunan baba evine getirildi. Yıllar önce annesi Gülistan Uslu’yu kaybeden şehit için aha sonra Muhlise Çağlayan Cami’nde tören düzenlendi. Törene Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, mülki ve idari erkan, komutanlar, askerler, şehidin yakınları ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

8 ay önce

Bakan Nurettin Canikli, şehidin babası Hacı Kazım Uslu ile kardeşlerine başsağlığı dileğinde bulundu. Acılı baba Hacı Kazım Uslu ile 6 oğlunun, cenaze boyunca metanetini koruduğu görüldü. İl Müftüsü Alettin Bozkurt tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Uslu’nun Türk bayrağına sarılı tabutunu Bakan Nurettin Canikli ve baba Hacı Kazım Uslu birlikte omuzladı. Bekar olan ve 8 ay önce asteğmen olarak göreve başlayan Cengiz Uslu’nun cenazesi, Hasköy ilçesine bağlı Dağdibi köyünde dualar ve PKK’ya lanet sloganları arasında toprağa verildi.

Ağrı şehitlerine dualarla veda

5 bin kişi uğurladı

Şehit piyade ulaştırma er Recep Yıldırım, memleketi Tokat’ın Erbaa ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı. Çiftçilik yapan Duran-Saliha Yıldırım çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü ve bekâr olan şehit için Merkez Büyük Camisi’nde tören düzenlendi. Tezkeresine 70 gün kala şehit olan Recep Yıldırım’ın annesi Saliha Yıldırım, “Vatan sağ olsun. Düşmanlar gülmesin yavrum. Al bayraklara dolanmışsın. Şehitlik mertebesine erdin yavrum” diyerek gözyaşı döktü. Cenaze törenine Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, mülki ve idari erkan, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, şehidin ailesi ile birlikte yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kıldırılan namazın ardından Recep Yıldırım’ın cenazesi, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganları ve tekbirler eşliğinde cenaze aracına taşındı. Şehit Yıldırım’ın cenazesi daha sonra Erbaa’ya bağlı Pınarbeyli köyüne götürülerek, burada toprağa verildi. l NEJDET ARMAĞAN- FATİH YILMAZ-İBRAHİM UĞUR DHA