Gündem Aile hekimi nasıl değiştirilir?

Aile hekimi nasıl değiştirilir?

31.10.2018 - 15:10 | Son Güncellenme:

Aile hekimi nasıl değiştirilir sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bazı durumlarda insanlar Aile hekimini değiştirmek isteyebilir. Peki Aile hekimi değiştirmenin belli bir kuralı var mıdır?

Aile hekimi nasıl değiştirilir

Aile Hekimi değiştirmek bazı durumlarda gerekli olabilmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından her bireye sunulan aile hekimi hizmeti bazı durumlarda değişiklikliğe neden olabilmektedir. Peki Aile Hekimi nasıl değiştirilir. Aile Hekimi adres değiştinde otomatik olarak değişir mi? İşte merak edilen o soruların yanıtları

Haberin Devamı

Aile Hekimi sorgulama işlemi E-devlet üzerinden gerçekleştirilebilmektedir.

AİLE HEKİMİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

Aile Hekimi değiştirmek bazı durumlarda gerekli olabiliyor. Adres değişikliği, verilen hizmetten memnun olmama gibi durumlar bu kapsamda değerlendirilebilir. Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan E-Nabız sistemi üzerinden Aile hekiminizi değiştirebilirsiniz. Yalnız belli kurallar çerçevesinde! Örneğin 4.000'den fazla kaydı olan bir hekimi seçemezsiniz. 3 ay içinde en fazla bir defa değişiklik yapabilirsiniz bunlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler olarak öne çıkmaktadır.

AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile hekimi değişikliği başvurusu, E- Nabız üzerinden kolayca gerçekleştirilebilecek. Fakat değişiklik yapmadan önce bazı kriterler önem arz edecek. İşte, o kriterler;

Haberin Devamı

1. Kayıtlı vatandaş sayısı 4.000'den fazla olan hekime geçiş yapamazsınız.

2. 3 ay içerisinde en fazla 1 defa geçiş yapabilirsiniz.

3. Geçiş tarihleri her ayın 5' i ile 21 arasında yapılan değişiklikler aynı gün gece 23:59'da gerçekleşir. Ayın 21' inden sonraki ayın 5' ine kadar olan değişiklik talepleri sonraki ayın 5' inde gece 23:59' da gerçekleşir.

4. İstemeniz durumunda değişiklik taleplerini gerçekleşme zamanına kadar iptal edebilirsiniz. Değişiklik gerçekleştikten sonra iptal işlemi yapılamaz..

5. Aile hekimi listesinde 3.500 altı nüfusu olan aile hekimleri yeşil renk, 3500-4.000 arası nüfusu olan aile hekimleri sarı renk, 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimleri kırmızı renk ile gösterilmektedir. Aile hekimi seçiminde 4.000 üzeri nüfusu olan aile hekimi seçimine izin verilmez.

AİLE HEKİMİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ