Adıyaman AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERLE ÖN PLANA ÇIKACAK

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERLE ÖN PLANA ÇIKACAK

27.05.2014 - 14:16 | Son Güncellenme:

.

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRLÜĞÜ PROJELERLE ÖN PLANA ÇIKACAK

Türkiye’de bir çok uluslararası projenin koordinatörlüğünü yapan ve Adıyaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne atanan Murat Gürkan, göreve başladı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Gürkan, Adıyaman için Avrupa Birliği’ne projeler hazırlayarak sosyal devlet anlayışı içerisinde hizmet edeceğini kaydetti. Göreve başlayan Murat Gürkan, personelle tanışarak çalışma sistemi ve yapılabilecek hizmetlerden bahsetti.
Sosyal devlet politikası ile vatandaşlara geçmişte edindiği tecrübeler ile hizmet etmeyi amaçladığını dile getiren Gürkan, “Proje bazlı olarak çalışacağım. İlk olarak ‘Adıyaman Engelleri Kaldırıyor Projesi’ni yapacağım. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında ve STK’lar da işaret dili eğitimi vereceğiz. Bu proje ile her kurumdan en az iki personele işaret dilini öğretmeyi hedefliyoruz. Adıyaman’da yerel veri sistemi kuracağız. Adıyaman’da ki tüm kurum ve kuruluşların bilgilerinin yer bulacağı web tabanlı bir sistem kuracağız. Nerede olursanız olun, internet bağlantılı bir telefondan istenilen veriye ulaşılabilecek. Diğer hizmetlerin devamı sağlanacak. Hizmet kuruma gidilerek değil, kurumun gideceği çalışmaları yapacağız. AB projesi hazırlamayı, Adıyaman’da böyle bir ekip oluşturmayı düşünüyoruz. Avrupa Birliği’nin kaynağı çok. Yeter ki biz çalışmayı kendimize ilke edinelim” dedi.
GÜRKAN KİMDİR?
Murat Gürkan, Milli Eğitim Bakanlığı'nda program araştırma, geliştirme çalışmaları eğitimlerini aldı. Avrupa Birliği Uzmanlık Sınavını kazandıktan sonra Ulusal Ajans'ta görev aldı, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na dönerek birçok uluslararası projenin koordinatörlüğü yaptı, uluslararası proje hazırladı. TÜBİTAK’ta ‘Vizyon 2023 Projesini’ 1.5 yıl yürüttü. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bir çok projesinde görev aldı. Meclis Araştırma Komisyonu'nda uzman olarak çalıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde Şube Müdürlüğü ve Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Türkiye’nin 2006-2011 Şiddet Eylem Planı'nı hazırladı, web sitesi kurdu, bir çok yayına imza attı, ulusal ve uluslararası konferansa konuşmacı olarak katıldı.