Gündem Ailesinden şikâyetçi oldu

Ailesinden şikâyetçi oldu

24.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kocaeli’de yaşayan Y.B. erkek arkadaşıyla gezdiği için anne ve babası tarafından demir çubukla dövüldüğünü iddia etti. Şikâyet üzerine gözaltına alınan anne-baba serbest kaldı

Ailesinden şikâyetçi oldu

Kocaeli’nde Darıca Polis Merkezi Amirliği’ne ablası F.B. ile birlikte giden Y.B. (17), babası Rıza B. ve annesi Kadriye B.’den kendisine şiddet uyguladıkları suçlamasıyla şikâyetçi oldu. Y.B. daha sonra tedavi için gittiği Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nden geçici rapor aldı.

Y.B., erkek arkadaşı L.A. ile birlikte motosiklet gezintisi yaptığı için babası Rıza B.ve annesi Kadriye B. tarafından evlerinin tuvaletine kapatılarak saatlerce demir çubuk ve paspas sapıyla dövüldüğünü iddia etti.

‘Sonradan fark ettim’ dedi
Anne Kadriye B. ve Baba Rıza B. ise kızlarını erkek arkadaşı L.A.’nın kullandığı motosiklette gördüklerini, yaptıkları araştırmada iki gencin birlikte kaldıklarını öne sürdü. Kadriye ve Rıza B. çifti, bu nedenle L.A. ile gencin babasından ‘alıkoyma ve kaçırma’ suçu işledikleri için davacı ve şikâyetçi olduklarını söyledi. İfadesinde kızını dövdüğünü kabul eden anne Kadriye B., elindeki demir çubuğu ise daha sonradan fark ettiğini söylediği öğrenildi.

Soruşturma kapsamında ifade veren Y.B. ve L.A. ise kaçırılma ve alıkoyma gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyleyerek kendi rızalarıyla motosiklet ile gezdiklerini ve aynı evde kaldıklarını söyledikleri belirtildi.

Genç kızın şikâyeti üzerine gözaltına alınan Kadriye ve Rıza B. çifti, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılırken, L.A.’nın da Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.