Siyaset Ak Parti belediyeleri analiz ediliyor

Ak Parti belediyeleri analiz ediliyor

19.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti, yerel seçimlere dair çalışmalarını sürdürürken il kongrelerinin tamamlanmasının ardından belediyelerle ilgili değişim süreçlerine hız verecek.

Ak Parti belediyeleri analiz ediliyor

Bu süreçte 5 temel göstergenin ölçüldüğü ifade edildi. Her büyükşehir ve il belediyesi ile ilgili anketler ve eğilim yoklamalarının yanı sıra “kişi başı yeşil alan”, “evlenme/boşanma oranları”, “derslik sayısı”, “işsizlik oranları” gibi tüm detayların analiz edildiği kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, il ve belediye başkanlarına bir sunum yaptı.
Detaylı analizler
Edinilen bilgiye göre Kaya, belediyelerle ilgili performans ölçümlerine dair bilgi verdi. Belediyeler ile değerlendirme yaparken “şehrin hukukunu”, “kurumun hukukunu”, “partinin hukukunu”, “belediye başkanının hukukunu” koruma amacında oldukları ifade edilen sunumda, performans değerlendirmesi yapılırken, “kurumsal performans değerlendirmesi”nin yanı sıra, “kamuoyu algısı” ve “teşkilat performansı”nın da ölçüldüğü belirtildi. Bu kapsamda mahallinde belediye ziyaretleri, il ve bölge çalışma toplantıları yapıldığı ve yapılacağı kaydedildi.
Tüm bu kriterlerin yanı sıra belediyeler için açılan dosyalara bir çok veri konulduğu da sunumda belirtildi. 2014’te verilen vaatlerin ne kadarının gerçekleştiği, 2019’a kadar ne kadarının gerçekleştiğinin ölçülmesinin yanı sıra sosyal yaşam, ekonomi, sağlık ve eğitim gibi verilere de belediyelerin dosyalarında yer veriliyor.

Altı başkan istifa etti
Ak Parti’de İstanbul, Ankara, Bursa, Düzce, Balıkesir ve Niğde belediye başkanlarının yapılan değerlendirme ve analizler kapsamında istifaları istenmişti. Büyükşehir, il ve büyük bazı ilçe kongrelerinin ardından belediyelerle ilgili süreçlerin hız kazanacağı ve yeni istifaların da olabileceği belirtiliyor.