Siyaset AK Parti'den flaş idam çıkışı: Meclis'te mutabakat sağlanırsa...

AK Parti'den flaş idam çıkışı: Meclis'te mutabakat sağlanırsa...

02.11.2016 - 16:16 | Son Güncellenme:

İdam tartışmalarıyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, "Eğer Mecliste mutabakat bulunur ve bu maddenin değişikliğine ilişkin bütün partilerin onayı alınabilirse sayısal olarak, ondan sonra süreç içinde diğer problemler halledilir. Önemli olan o mutabakatın sağlanması" dedi.

AK Partiden flaş idam çıkışı: Mecliste mutabakat sağlanırsa...

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı öncesi partiye girişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "İdam ile ilgili tartışma gündemde. Türkiye'nin idam düzenlemesi öncesi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ilgili protokollerinden çekilmesi söz konusu mu?" şeklindeki sorusu üzerine, Bostancı, Başbakan Binali Yıldırım'ın idamla ilgili dün grup toplantısında açıklamalarda bulunduğunu anımsattı. İdama ilişkin kararın çok önemli olduğunu ifade eden Bostancı, "Meclisten mutabakatla geçirilmesi gereken bir karar. Sayın Başbakan o mutabakatın aranacağını ve idama ilişkin sınırlı bir düzenlemenin olabileceğini söyledi. Elbette bu istikamette bir çalışma yapacağız. Diğer konular asıl kararın bir parçasıdır. Eğer Mecliste mutabakat bulunur ve bu maddenin değişikliğine ilişkin bütün partilerin onayı alınabilirse sayısal olarak, ondan sonra süreç içinde diğer problemler halledilir. Önemli olan o mutabakatın sağlanması." diye konuştu.

Haberin Devamı

Bostancı, idam kararının geriye doğru işleyip işlemeyeceğine yönelik tartışmalarla ilgili ise "Hukukçular bu konuda farklı görüşlere sahip. Sayın Başbakan, dün yine ifade etti geriye doğru işlemeyeceğini. İşleyebileceğine yönelik değerlendirmeler de var ama daha çok işlemeyeceği görüşü baskın görüş gibi gözüküyor." ifadelerini kullandı.

"İdam konusu, yeni anayasa teklifi içinde yer alır mı?" sorusuna karşılık Bostancı, "Ona ilişkin herhangi bir spekülasyon yapmak şu anda doğru değil. İdam meselesi daha dün bir bugün iki. Yani daha önce dillendiriliyordu ama siyaseten bu mecralara gelmesi ve mutabakat aranacağına ilişkin açıklamanın yapılması yeni bir hadise. 'Hemen bugüne yarına şunlar yapılacak' demem mümkün değil." şeklinde konuştu.Bostancı, "Başkanlıkla ilgili düzenleme en erken ne zaman Meclise gelir?" sorusuna ise "Şu anda AK Parti'nin çalışmaları iki eksende tekemmül etmekte. Belki bazı düzenlemeler yapılacak. İstişare ve görüşmelerin yapılması lazım. O bakımdan tarih vermem mümkün değil." dedi.