Siyaset Ak Parti kampı başladı

Ak Parti kampı başladı

07.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Geleneksel hale gelen Ak Parti kamplarının 26’ncısı Afyonkarahisar’da başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 3.5 yıl aradan sonra başkanlık ettiği üç gün sürecek kampta ana gündem “metal yorgunluğu” ve “değişim” olacak

Ak Parti kampı başladı

Ak Parti, 3.5 yılın ardından yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afyonkarahisar’da kampa girdi. 2019 seçimleri öncesi AK Parti içindeki “metal yorgunluğu” ve “değişim” başlıkları kampın ana gündemi olacak. Kamp öncesi Afyonkarahisar’da geniş güvenlik önlemleri alındı.
Son olarak Başbakan sıfatıyla 3.5 yıl önce Ak Partililerle kamp yapan Erdoğan, bugün de Cumhurbaşkanı sıfatıyla kampa katılacak. Erdoğan, bugüne kadar gerçekleştirilen 25 Ak Parti kampının 22’sine “başbakan” sıfatıyla başkanlık etti. 23. ve 24. toplantı eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, 25. toplantı ise Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında yapıldı. 26. toplantıya ilk kez “Cumhurbaşkanı” sıfatıyla Erdoğan başkanlık edecek.
Sunum günü
Kampa MKYK üyeleri, bakanlar, kadın ve gençlik kolları başkanları ve üyelerinin yanı sıra kurucular kurulu üyeleri de davet edildi. Milletvekilleri dün öğleden itibaren kampın yapılacağı otele giriş yapmaya başladı. Kamp için Afyonkarahisar’da yoğun güvenlik önlemi alınırken akreditasyon kartı olmayanlar otelin olduğu bölgeye alınmadı.
Kampta bugün Erdoğan’ın açılış konuşmasının ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji gündemine ilişkin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da ulaştırma yatırımlarına ilişkin partililere sunum yapacak. Ardından Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ekonomideki gelişmeleri değerlendirecek. Öğleden sonraki bölümde de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iç ve dış güvenlik konularından detaylı sunum yapacak. Bu oturumda üç bakanın terörle mücadele, Kuzey Irak ve Suriye’deki gelişmeler, Arap ülkeleri arasındaki gerginlik ile Türkiye’nin Almanya ve ABD ilişkilerine dair bilgiler vermesi bekleniyor.
Kampın önemli gündem maddeleri arasında AK Parti 6. Olağan Kongre süreci de yer alacak. Kampta, ayrıca 12 Eylül 2018’den önce yapılması gereken olağan kongre takvimine ilişkin detayların da netleşmesi bekleniyor.
Basın uyarısı
Basın açıklamalarını Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın yapacağı kampta katılımcıların basına bilgi vermemeleri konusunda uyarıldıkları da ifade edildi.

Gündem değişim

Kampın yarın sabahki oturumunda ise Başbakan Yıldırım, partililere hitap edecek ve bunun ardından soru-cevap bölümüne geçilecek. Bu bölümde Erdoğan’ın vurgu yaptığı, “partide metal yorgunluğu görüyorum”, “değişim ve yenilenmeye gideceğiz” açıklamalarının ardından başlayan değişim tartışmaları da ele alınacak. Tamamlanan kongrelere dair bilgi verilmesi de bekleniyor. Toplantıda, özellikle Ankara, Balıkesir ve Bursa başta olmak üzere altı ildeki belediye başkanlarının değişim süreci de değerlendirilecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in durumuna dair soruların gelmesi de bekleniyor. Milletvekillerinin bu gelişmelere dair sorularına Erdoğan ve Yıldırım cevap verecek. Erdoğan’ın kampta ayrıca milletvekillerinden gelen çok sayıda özel görüşme taleplerine de yanıt vermesi ve görüşmelerini yapması bekleniyor. Kamp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşması ile sona erecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan Afyonkarahisar’da yöresel kıyafetli çocuklar tarafından karşılandı.