Gündem Ak Parti’li eski başkan öldürüldü

Ak Parti’li eski başkan öldürüldü

01.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da eski AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı eczacı Yunus Koca (31), işyerinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

Ak Parti’li eski başkan öldürüldü

Sur İlçesi Dağkapı Meydanı’ndaki eczaneye gelen kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler kapı önünde duran Koca’ya ateş açıp kaçtı. Koca, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde kurtarılamadı.

Haberin Devamı

Geçen yıl AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevinden ayrılan Koca, 7 Haziran seçimlerinde milletvekili aday adayı olmuştu. Kaçan katil ya da katillerin yakalanması için çalışma başlatan polis, olayın bir terör saldırısı olup olmadığı konusunda da geniş kapsamlı araştırma yapıyor.

Diyarbakır Valiliği, Ak Parti eski Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca’nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada olayın terör ve siyasi yönünün olup olmadığı çalışmalarının titizlikle yürütüldüğünü belirtti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu “Yunus kardeşimize yapılan bu saldırının bir an önce aydınlatılması için gerekli talimatları verdim. Tüm kadrolarımızla bu saldırının takipçisi olacağız” dedi.

Erdoğan'dan taziye telefonu

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yunus Koca'nın ailesine taziyelerini iletti. Erdoğan, merhumun babası Abdülkadir Koca'yı telefonla aradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, olaydan derin üzüntü duyduğu, merhuma Allah'tan rahmet, ailesine sabır ve metanet dilediği kaydedildi.

Demirtaş'tan kınama

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise twitter’dan, “Yunus Koca’nın katledilmesini lanetliyorum. Kendisine Allahtan rahmet yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Katillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yakalanmasını bekliyoruz. Yunus kardeşimizin acısını paylaştığımın bilinmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.