Siyaset Ak Parti Türkiye’yi 14 yılda 3’e katladı

Ak Parti Türkiye’yi 14 yılda 3’e katladı

25.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP lideri Kılıçdaroğu’nun eleştirilerini yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, “Siyasette istikrar denilince tek başına iktidar anlaşılır. Biz darbe girişimini yerle bir ettik. İstikrar sürecek” dedi

Ak Parti Türkiye’yi 14 yılda 3’e katladı

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirilen Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı Danışma ve Dayanışma Toplantısı’na katıldı. Yıldırım, toplantının ardından soruları yanıtladı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘14 yıldır Türkiye’ye istikrar gelmedi’ eleştirisi ve FETÖ ile ilgili olarak 2014 yılının milat alınması gerektiği yönündeki açıklaması hakkında görüşleri sorulan Yıldırım, şunları kaydetti: “AK Parti 14 yıldır tek başına iktidarda. Sayın Kılıçdaroğlu, istikrardan neyi kast ediyor, bilmiyorum ama siyasette bütün dünyada istikrar deyince güçlü siyasi irade anlaşılır. Tek başına iktidar anlaşılır. Aslında istikrar 14 yıldır devam ediyor. Neye rağmen devam ediyor? Darbe girişimine rağmen, vesayet heveslileriyle mücadeleye rağmen devam ediyor. 14 yılda 1 Türkiye’yi, 3 Türkiye yaptık. 3’e katladık. Aynı zamanda da 3 darbe girişimini yerle bir ettik. Böyle bir 14 yıldan bahsediyoruz. Bundan sonra da inşallah milletimizin duası ve desteğiyle Türkiye’de istikrar sürecek.”

Haberin Devamı

‘Ne değişti?’

Kılıçdaroğlu’nun ekonomi alanındaki eleştirilerine de yanıt veren Yıldırım, “Rakamları takla attırmakla ekonomi düzelmez. Ekonomi nasıl düzelir? Dünyada ölçüsü belli. Borcunuzun milli gelirinize oranı nedir, borç ödeme kabiliyetiniz nedir; buna bakılır. Gelin, beraber bakalım. Milli gelire borcun oranı yarı yarıya azalmış ama 3 kat büyümüş. Bir yandan borç azalıyor, bir yandan Türkiye büyüyor. Milli gelir artıyor” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu’nun ‘240 demokrasi şehidimiz var. Şehitlerin sorumlusu kim, FETÖ’yü başımıza bela eden kim?’ açıklaması da sorulan Yıldırım, “Sayın Kılıçdaroğlu ile 15 Temmuz darbe gecesi öncesinde bir telefon görüşmemiz oldu. Bize söylediği ‘Bu milli iradeye karşı bir kalkışmadır. Bu konuda sizin yanınızdayız’ dedi. 15 Temmuz’dan bu zamana 2 aydan fazla bir zaman geçti. Ne değişti? Sayın Kılıçdaroğlu, fikrini değiştirdi mi? 15 Temmuz’un sorumlusu FETÖ’dür ve onun başıdır. Bu alçak örgütün bütün bağlantılarını ortaya çıkarmak ve bu topraklardan temizlemek hükümet olarak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Haberin Devamı

‘İhanet eden hesap verecek’

Başbakan Yıldırım, FETÖ’nün vatandaşlardan yıllarca para topladığını anımsatarak “Milletin parasını iç edeceksin, peşkeş çekeceksin, ondan sonra da ‘din, diyanet’ diyerek bol keseden, işkembeden atacaksın. Bu terör örgütünün ihanet içerisine girmiş bölümü mutlaka hesabını verecek. İbadet bölümünde kalmış olanlar merak etmesinler. Onların hiçbir suçu yok” dedi.

‘Türk ekonomisi 3-5 raporla hizaya geçmez’

Moody’s’in Türkiye ile ilgili not indirme kararı hakkında görüşleri sorulan Başbakan Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Türk ekonomisi 3-5 tane değerlendirme kuruluşunun raporlarına göre hizaya geçecek bir ekonomi değildir. Bu değerlendirmelerin çok da açıkçası tarafsız olduğunu düşünmüyoruz. Burada birtakım yönlendirmelerin Türk ekonomisi hakkında algı oluşturma gayretlerinin olduğunu açıkça görüyoruz.”

‘Evliliğin sırrı itaat’

Başbakan Binali Yıldırım, dün akşam kardeşi Eyüp Yıldırım’ın kızı Emine Yıldırım ile Gökhan Yücekaya’nın Çekmeköy Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen nikâh törenine katıldı. Evlilikte mutluluğun formülünün “peki” demek olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, “İtaat et, rahat et” dedi. Yeğenine ise “Emine, sen de havaya girme. Gökhan hiddetlendiğinde ‘peki’ demesini bilmelisin” dedi.