Siyaset AK Partili ilçeler için ‘vitrin aday’

AK Partili ilçeler için ‘vitrin aday’

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP, yönetiminde olmadığı ilçeleri alabilmek için “vitrin aday” formülü üzerinde duruyor. Kulislerde, İstanbul vekilleri Tanrıkulu, Bekaroğlu ve Tanal’ın AK Partili belediyelerde aday gösterilebileceği konuşuluyor...

AK Partili ilçeler için ‘vitrin aday’

Yaklaşan yerel seçimlere yönelik hazırlıklarını sürdüren CHP yönetimi, geçen hafta 105 adayını açıklayarak, aday belirleme maratonunu başlatmıştı. CHP, kasım ortasında da olağanüstü Parti Meclisi toplantısının ardından yaklaşık 150 adayını açıklamayı planlıyor. CHP yönetiminin hazırlıkları kapsamında ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği; Ankara, İstanbul, Antalya, Adana, Mersin, Balıkesir, Manisa, Uşak ve Denizli seçimlerini kazanmak için “özel” çalışma yürüttüğü ifade ediliyor.

Haberin Devamı

‘Güçlü isimler aday olacak’

AK Partili ilçeler için ‘vitrin aday’

Edinilen bilgilere göre parti yönetimi, özellikle Ankara ve İstanbul için birden çok stratejiyi değerlendiriyor. Ana hedef olarak ise iki metropolde de yönetimde olan AK Parti’ye oy kaybettirmenin yolları tartışılıyor. Bu çerçevede, İstanbul ve Ankara’nın ilçelerinde “vitrin aday” formülünün öne çıktığı belirtiliyor. Bazı milletvekilleri ve kamuoyunda tanınan isimlerin, CHP’nin yönetimde olmadığı ilçelere aday gösterilmesiyle, o ilçelerdeki parti oyunun artırılması hedefleniyor. İstanbul milletvekilleri; Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Bekaroğlu ve Mahmut Tanal ile Şişli Belediyesi’ne aday olmak isteyen Mustafa Sarıgül’ün de bu yöntem kapsamında İstanbul’un AK Partili belediyelerine aday gösterilebileceği konuşuluyor. CHP yönetimi, bu hamle sayesinde, önceki seçimlerde az farkla kaybettiği belediyeleri kazanmayı ve kazanamayacak olsa bile o ildeki oy oranını artırmayı hedefliyor. Bu çalışma kapsamında, hemşehrilik ilişkilerinin de göz önünde bulundurulacağı ve kamuoyunun tanıdığı parti dışından isimlerin adaylığının da gündeme gelebileceği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Başkanlara rotasyon

Parti kulislerinde, İstanbul ve Ankara’daki bazı CHP’li belediye başkanları için, “rotasyon” formülünün de değerlendirildiği konuşuluyor. Bu çerçevede, “başarılı” görülen bazı belediye başkanlarının, CHP’li olmayan belediyelere aday gösterilebileceği dillendiriliyor. Bu yöntemle de bazı ilçelerin kazanılabileceği ya da oyların artırılabileceği görüşü öne çıkıyor. CHP yönetimi, mevcut belediye başkanlarının performansını ölçmek için belediyelerin 5 yıllık faaliyetlerini masaya yatırırken, başkanlar için, “karne” hazırlıyor. Bu çerçevede, vatandaşların belediye başkanlarından memnun olup olmadığının belirlenmesi konusunda da, “memnuniyet anketleri” yaptırılıyor. CHP’nin, bu çalışma ile eş zamanlı olarak, kritik büyükşehirlerde seçmene, “aday ismi” sorduğu kamuoyu araştırmalarına da başladığı öğrenildi.