Siyaset ‘Akademi Beyoğlu’ açıldı

‘Akademi Beyoğlu’ açıldı

10.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Akademi Beyoğlu’ açıldı

Beyoğlu Belediyesi’nin, ilçenin bilim, teknoloji ve kültür sanat hayatına ivme kazandırmak hedefiyle hayata geçirdiği ‘Akademi Beyoğlu’ AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş’un da katıldığı törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Teknoloji derslerinden görsel ve sahne sanatlarına, yabancı dil eğitimlerinden üniversite hazırlık kurslarına kadar bir çok branşta eğitimlerin verileceği ‘Akademi Beyoğlu’ dün kapılarını açtı.

İstiklal Caddesi’ndeki Akademi Beyoğlu’nun açılış töreninde konuşan Kurtulmuş, ‘umut ve heyecan verici’ olarak tanımladığı akademinin Türkiye için örnek bir proje olduğunu söyledi. Kurtulmuş, “Beyoğlu Belediyesi çok güzel bir projenin altına imza atmıştır. Bu açılışlar, Türkiye’nin geleceğine dair ümitlerimizi artırıyor” diye konuştu.

10 farklı atölye

Akademide yılda 10 bin öğrencinin faydalanacağını aktaran Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, “Akademi, bilim ve teknoloji, bilgisayar, marketing, sinema ve geleneksel el sanatları olarak 5 bölümden oluşuyor. Akademi bünyesinde bilişim ve teknoloji odaklı 10 farklı atölye bulunuyor. Beyoğlu’ndaki gençlerin akademide dijital çağa yapay zeka yazılımları yaparak adapte olacak. Yazılım ve kodlama, network sistemleri, siber güvenlik, arayüz tasarımı ve arayüz geliştirme, grafik ve web tasarım başta olmak üzere çok sayıda eğitim kursunu hizmete açtık” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Miadı dolan PKK’yı tasfiye ediyorlar’

AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, ABD’nin PKK’nın bazı ele başılarının başına ödül koyarken PYD/YPG terör örgütünü meşru bir siyasal aktör haline getirme çabalarını “Öyle görünüyor ki miadı dolan örgütleri nasıl tasfiye ettilerse, miadı dolan PKK’yı da tasfiye sürecine gidiyorlar” ifadeleriyle değerlendirdi, İstanbul’da Milli İrade Platformu İstişare Toplantısı’na katılan Kurtulmuş, dış politikada güçlü olmanın önenime değindi. Kurtulmuş şunları söyledi: “Özellikle son 7-8 yıldır Suriye ve Irak’ta yaşadığımız tecrübeyle de görülmüştür ki sadece masada söz sahibi olmak değil, aynı zamanda sahada, alanda güçlü olmayı da gerektiriyor. Türkiye’nin sahada güçlü olduğunu Fırat Kalkanı Harekatı’ya, Zeytin Dalı Operasyonu’yla gösterdik ve güneyimizde oluşturulacak bir terör devletinin bir şekilde asla kabul edilemeyeceğini, Türkiye’nin bunu önleme gücüne muktedir olduğunu ortaya koymayı başardık.”

Haberin Devamı

‘Kullan-at örgütler’

Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda bir oldu bittiye izin vermeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş şöyle devam etti: “Oradaki oluşuma asla rıza göstermeyeceğiz. ABD’nin PKK’nın bazı sözde liderlerinin başına ödül koyup, şimdiye kadar zaten içli dışlı oldukları PYD ve YPG terör örgütünü meşru bir siyasal aktör haline getirme çabalarını ibretle izliyoruz. Vekalet savaşlarının ismi her ne kadar yeni bir isimse de dünyada terör örgütleri üzerinden iş yapan ülkelerin bir müddet sonra bu terör örgütlerini nasıl kullanılmış bir paçavra gibi bir kenara attıklarını biliyoruz. ASALA’nın ismini kim hatırlıyor? ASALA’yı kullanan eller nasıl çöpe attıysa, PKK’yı kullanan eller de çöpe atacak. Öyle görünüyor ki miadı dolan örgütleri nasıl tasfiye ettilerse, miadı dolan PKK’yı da tasfiye sürecine gidiyorlar.”