Gündem Akın var akın plajlara akın

Akın var akın plajlara akın

29.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ramazan ayından sonra yazın en sıcak günlerinde gelen 5 günlük tatilde Ege ve Akdeniz sahilleri doldu... Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Didim’in dünyaca ünlü koylarında adım atacak yer kalmadı

Akın var akın plajlara akın

Bayramlar kimi için özlem ve hüzün, kimi için ise uzun bir yılın ardından gelen tatil ve eğlence demek. Bir haftayı bulan uzun bayram tatilini fırsat bilen, özellikle büyük kentlerde yaşayan vatandaşlar Ege ve Akdeniz sahillerine akın etti; sahiller doldu taştı.
Fethiye’de Kumburnu ve Belcekız plajlarına denize girmek için gelenler mahallenin girişinde uzun kuyruk oluşturdu. Kumburnu Plajı’nın bin 100 araç kapasiteli otoparkı dolduğu için park yeri bulamayanları, jandarma trafik ekipleri, Belceğiz Caddesi’nde trafiği keserek ara sokaklara yönlendirdi. Hava sıcaklığının 33, deniz suyu sıcaklığının ise 29 derece ölçüldüğü ilçede plajları dolduran tatilciler, sıcak havada denize girererk serinledi. Macera seven tatilciler de bin 900 metrelik Babadağ’dan yamaç paraşütüyle uçup Ölüdeniz’in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buldu.

Sıcak, çok sıcak...
Ortaca’nın Dalyan Mahallesi’ndeki İztuzu Plajı’na da tatilciler akın etti. Tatilciler Dalyan Kanalı’nı gezip, kaya mezarlarını ziyaret etti.
Muğla’nın turizm cenneti ilçeleri Bodrum ve Marmaris ile Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçesi plajları da doldu. Marmaris’ten İçmeler Mahallesi’ne kadar 11 kilometrelik sahil şeridindeki plaja tatilci akını vardı. Deniz suyu sıcaklığının 27, nem nedeniyle hissedilen sıcaklığın 45 dereceyi bulduğu Marmaris’te plajlarda adım atacak yer kalmadı.

Otellerde yer kalmadı
Bodrum’da ise otel, motel, pansiyonlar tamamen doldu. Bodrum cadde ve sokaklarında trafik durma noktasına geldi. Dünyaca ünlü Gümbet, Paşa Tarlası, Bitez, Torba plajlarında adım atacak yer kalmadı. Gölgede 35 hissedilen 41 derece hava sıcaklığı ilçeyi kavurdu. Ayrıca 21 derece deniz suyu sıcaklığının ölçüldüğü ilçede bazı turistler, su sporlarını tercih etti.
Kuşadası’nda da sahiller Ramazan ayının bitmesiyle eski hareketli günlerine döndü. Şemsiyeler nedeniyle, Kadınlar Denizi’nde yukardan bakıldığında neredeyse kumsal görünmezken, tatilciler dip dibe güneşlenmek zorunda kaldı. Öğlenin kavurucu sıcağında ise yüzlerce kişi aynı anda denizde yüzüp, serinledi.
Didim’in dünyaca ünlü Altınkum Plajı da turistlerle tatilcilerin akınına uğradı. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda ve 80 metre genişliğindeki plajda adım atacak, güneşlenecek yer kalmadı.

Haberin Devamı

Bayramlaşan soluğu denizde aldı

Bodrum’da belediyenin organize ettiği bayramlaşmaya katılan vatandaşlar törenin ardından plajlara giderek 40 dereceyi bulan sıcaklıkta denizde serinledi. Bodrum Belediyesi tarafından Mahfel Kafe’de düzenlenen programa Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon, Bodrum Jandarma Komutanı Yarbay Hakan Demirörs, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, belediye meclis üyeleri, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Gökalp Poyraz, Sahil Güvenlik 1 Nolu Bot Komutanı Seyir Başçavuş Mehil Geçgil, Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay, siyasi partilerin ilçe başkanları ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.
Bayramda ilçe nüfusunda belirgin bir artışın olduğunu hatırlatan Kaymakam Gödekmerdan, “Tatilcilerin ve Bodrum halkının huzurlu bir bayram geçirmesi için tüm birimler hazırda ve nöbette bekliyor. Herhangi bir olumsuzluğa karşı polis ve jandarma ekiplerimizde beklemede olacak” dedi.
Bayramlaşma törenin ardından tatilciler soluğu sahilde aldı. Öğle saatlerinden itibaren Kumbahçe, Paşatarlası, Ortankent ve Bitez sahillerinde yer kalmadı. Tatilciler bol bol güneşlenip, denize girdi. Bazı tatilciler Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’ni gezdi.