Siyaset Akşener: Yangından mal kaçırıyorlar!

Akşener: Yangından mal kaçırıyorlar!

17.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP yönetimi, Meral Akşener ve Çağrı Heyeti’nden 3 kişinin partiden ihraç edilmesi için Merkez Disiplin Kurulu’na sevkine karar verdi. Akşener, karara sert tepki gösterdi

Akşener: Yangından  mal kaçırıyorlar

MHP’de Meral Akşener için düğmeye basıldı. MHP Tüzüğü’nün 11. maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle, eski TBMM Başkanvekili ve genel başkan adayı Meral Akşener ile Çağrı Heyeti’nden Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç’in, parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kurulu’na sevklerine karar verildi.

Haberin Devamı

MHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, Akşener, Erel, Sağır ve Bilgiç’in parti üyelik görev ve sorumluluklarını gösteren MHP Tüzüğü’nün 11. maddesini ihlal ettiği belirtildi. Açıklamada, bu kapsamda, Akşener ve Çağrı Heyeti üyelerinin, parti üyeliğinden kesin çıkarma talebiyle, tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevklerine karar verildiği kaydedildi. MHP Tüzüğü’nün “Partili Üyelerin Görev ve Sorumlulukları”nı düzenleyen 11. maddesi şöyle:

Twitter’dan paylaştı

“Parti üyeleri; a. Parti içinde karşılıklı sevgi, saygı ve ahlâk kurallarına uygun olarak partinin dayandığı fikir ve idealleri paylaşmayı, parti tüzük ve programındaki ilke ve esaslara göre birlik ve beraberlikiçinde çalışmayı, b. Partinin yetkili kurullarınca alınacak kararlara uymayı, verilecek görevleri kabul etmeyi, parti faaliyetlerinde kademe esasına ve disiplin hükümlerine riayet etmeyi, c. Partinin amacını, ilkelerini, politikalarını ve görüşlerini benimsemeyi ve yaymayı, d. Seçimlerde parti adaylarına oy vermeyi ve onların kazanması için güçleri nispetinde çalışmayı, e. Parti içinde ve dışında partinin amaç, ilke ve politikalarına aykırı fiiller ile huzuru, birlik ve beraberliği zedeleyecek ifade, tavır ve davranışlardan kaçınmayı, beyan ve açıkça kabul etmiş sayılırlar.”

Haberin Devamı

Akşener, ihraç talebine ilişkin olarak sosyal medya platformu twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Güzel bir atalar sözümüz var: ‘Yangından mal kaçırmak’ Tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edildiğimi öğrenince, hatırıma geldi” ifadesini kullandı.

‘İhraç nedeni olmamalı’

MHP’li Koray Aydın, disiplin sürecine dair açıklama yaptı. Aydın, “Ömrünü MHP’ye vakfetmiş isimlerin, Başbuğumuzun ortaya koyduğu “Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik” ilkesinin gereğini yaparak ülkücü iradenin olağanüstü kurultay talebini hayata geçirmeleri, ihraç sebebi olmamalıdır. Eleştiri hakkını ülkücü edep ve terbiye içinde kullanmak, ihraca gerekçe yapılmamalıdır” dedi.

MHP eski İzmir İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu da, Akşener’in kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine tepki gösterdi. Dervişoğlu sosyal medyadan şu mesajları gönderdi:

Haberin Devamı

“Bahçeli Bey’in öncelikleri belli olmuştur. Hem de hiçbir tartışmaya yer bırakmaksızın. Mahkemenin görevlendirdiği çağrı heyetini kongre topladı diye ihraca yeltenmek sadece akıl tutulması olarak değerlendirilebilir. Mademki ’seninleyiz Akşener’ demişiz, öyleyse hiç durmasınlar bizi de ihraç etsinler. Saraya ve iktidara nedamet, ülküdaşlarına husumet. Aslı budur tanıyın işte.”