Gündem Aktivist danışman Yakar kaza kurbanı

Aktivist danışman Yakar kaza kurbanı

07.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

LGBTİ aktivisti ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanı Boysan Yakar, Çanakkale’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti...

Aktivist danışman Yakar kaza kurbanı

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün danışmanı LGBTİ aktivisti Boysan Yakar, Çanakkale’de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. 5 Eylül akşamı Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi Bolayır Mevkii’nde meydana gelen kazada karşı yönde giden araç, yoldan çıkarak karşı yönden gelen Yakar’ın kontrolündeki araca çarptı. Kazada İnönü’nün danışmanı, LGBTİ aktivisti Boysan Yakar ve arkadaşı Zeliha Deniz’in de arasında bulunduğu 5 kişi hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İnönü, Yakar’ın ölüm haberini Twitter sayfasından, “Çalışma arkadaşımız Boysan Yakar’ı trafik kazası sonucu kaybettik. Ailesinin ve hepimizin başı sağolsun. Seni çok arayacağız Boysan” diye duyurdu. İstanbul LGBTT Dayanışma Derneği de kazanın ardından Facebook sayfalarından, “Hareketimizin emektarları Boysan Yakar ve Zeliş Deniz’i acı bir trafik kazasında kaybettik. Başımız sağolsun! Işıklar içinde uyuyun yoldaşlar! Devriniz daim olsun” yorumunu paylaştı.

Adını ilk önce LGBTİ bireylerin aileleriyle hikâyelerinin derlendiği “Benim Çocuğum” adlı belgeselin yönetmen yardımcılığı ile duyuran Yakar, 2014 Yerel Seçimleri’nde Şişli Belediye Meclisi’ne yedek listeden girdi. Ardından Şişli Belediye Başkanı İnönü’nün danışmanlığını yapmaya başladı. Danışmanlık görevine gelmesinin ardından Yakar’ın adı önce belediye binasında darp edildiği görüntüler ile gündeme gelmişti. Daha sonra bazı basın-yayın kuruluşlarında cinsel yönelimi nedeniyle hedef gösterilen Yakar’a, İnönü, “Ben çalışma arkadaşlarımın cinsel yönelimlerine değil, dürüst ve güvenilir olmasına ve yetkinliklerine bakarım. Keşke belediyemizin daha önceki dönemlerinde de görev alsaydı” diyerek sahip çıkmıştı.