Gündem Ala’nın ‘eşkıya’ davası reddedildi

Ala’nın ‘eşkıya’ davası reddedildi

28.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın, CHP’li Ali Özgündüz hakkında kendisine “eşkıya” dediği gerekçesiyle açtığı hakaret davasını reddetti.

Ala’nın ‘eşkıya’ davası reddedildi

CHP’li Özgündüz, 13 Ağustos günü TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “25 Aralık’ta, biliyorsunuz, Başbakanın oğlu olmaktan başka hiçbir sıfatı olmayan Bilal Erdoğan’ın evine mahkeme kararıyla arama, el koyma, yakalama, gözaltı kararıyla polisler gidiyor. Başbakanlık koruma ekibi gelen polislere karşı silah çekiyor. O zamanki Başbakanlık Müsteşarı, şimdiki İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın talimatıyla ‘Yaklaşanı vurun’ deniyor ve mahkeme kararı uygulanmıyor. Bu eşkıyalıktır.” ifadesini kullanmıştı.
Ala, hakaret ettiği gerekçesiyle Özgündüz hakkında 5 bin TL bedelli manevi tazminat davası açtı.
Özgündüz adına mahkemeye gönderilen dilekçede, “Delillerle de desteklenen bu durumun kamuoyu tarafından bilinmesinde kamu yararı olduğundan ve eski bir Cumhuriyet Savcısı Milletvekili olarak da bu hukuksuzlukların bilinmesini sağlamak, bunları yapanların da eşkıyalıktan farkının olmadığını bir örnekle açıklamam gayet doğal ve eleştiri sınırları içerisinde kalan bir konuşmadır” ifadesi kullanıldı. Mahkeme davanın reddine hükmetti.