Siyaset Ala, soruları yanıtsız bıraktı

Ala, soruları yanıtsız bıraktı

02.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efkan Ala, sürpriz istifasının ardından görevi Soylu’ya devretti. Törende soru yöneltilmesini istemeyen Ala, Soylu’ya başarı diledi. Soylu “Türkiye FETÖ belasından kurtulacak” dedi

Ala, soruları yanıtsız bıraktı

İçişleri Bakanlığı’ndan süpriz bir kararla istifa eden Efkan Ala görevini Süleyman Soylu’ya devretti. Kamuoyunun merakını gidermesi beklenen Efkan Ala, soru yöneltilmesini istemedi.

Haberin Devamı

Soylu dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanılığı görevini Mehmet Müezzinoğlu’na devrettikten sonra İçişleri Bakanlığı görevini devraldı. İçişleri Bakanlığı’ndaki devir-teslim törenine gelen Soylu, kendisini karşılayan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın merasim takımını selamladı. Ala,Soylu’yu bakanlık makamı önünde karşıladı. Törenin ardından da merasim takımı ile uğurlandı. Soylu, Ala’ya aracına kadar eşlik etti.

‘Bugün buradayız’

Soylu törende “Bu ülkenin nöbetini tutarken, şehit olanlar gibi bu vatanın nöbetçileriyiz. Bugün buradayız, 24 saat sonra vatanımızın ve milletimizin bize emanet ettiği başka bir görevdeyiz. Önemli olan bize bu görevi tevdi edenlere ve bu emaneti bize veren aziz milletimize mahcup olmamaktadır... Bir taraftan PKK, bir taraftan DEAŞ mücadelesi. Hiç kimsenin endişesi olmasın, kıymetli bakanımız nasıl bir mücadele ortaya koymuş, nasıl bunu bir iradeyle bugüne kadar taşımışsa, vatan nöbetinde aynı irade, aynı kararlılık hepimizde, bütün arkadaşlarımızda devam edecektir. 15 Temmuz’un müsebbibi olan FETÖ’den tek bir fert kalmayıncaya kadar Türkiye’nin bu beladan, bu musibetten ve bu alçaklıktan kurtulması gerekmektedir. Buradaki kararlılığımız net ve açıktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gurur duyuyorum

Ala’dan görevi devralmanın büyük sorumluluk olduğunu belirterek “Allah alnı açıklıkla görev almak, alnı açıklıkla görevi devretmek nasip etsin” temennisinde bulunan Soylu, Ala’ya gösterdiği kararlı duruştan dolayı teşekkür etti.

Ala da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’a teşekkür ederek “Bunların tamamının içinden çıktığı aziz milletimize, ferasetiyle her karşılaştığımız zaman bizlere yol gösteren, sıkıntıya düştüğümüzde söylediği bir kelimeyle ya da bir cümleyle içimizi ferahlatan, bu milletin, bu memleketin, bu ülkenin en kıymetli dayanağı, meydanları kendi iradesine sahip çıkmak için dolduran aziz milletimize müteşekkir olduğumu altını çizerek ifade etmek istiyorum. Bütün içtenliğimle ülkemizin menfaati, milletimizin geleceği için sizin başarılı olmanızı temenni ediyorum. Allah yolunuzu açık etsin” dedi.

Haberin Devamı

Müezzinoğlu kabineye döndü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na atanan Mehmet Müezzinoğlu da görevini Süleyman Soylu’dan devraldı.Soylu’ya teşekkür eden Müezzinoğlu reformları kaldığı yerden devam ettireceklerini belirtti. Müezzinoğlu, “’Bunu ben yaptım oldu’ yerine ‘biz birlikte başarırız’ anlayışıyla, nefislerin hakim olduğu yerine vicdanların hakim olduğu bir anlayışta olacağız” diye konuştu. Konuşmaların ardından Soylu ile Müezzinoğlu birbirlerine karşılıklı çiçek takdim ederken, Müezzinoğlu, Soylu’ya kalem, Soylu da Müezzinoğlu ve bakanlara el işçiliği telkari ürünleri armağan etti. Soylu’yu uğurlayan bakanlık çalışanlarından biri de Soylu’ya “vosvos” model araba hediye etti.